Currysill
Görn Smoothie

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här sillbordets favorit.

1 stor burk:

3 burkar matjesfiléer (à 200 g) + 2 msk av spadet

 

Sås:

1/2 rödlök

1/2 rött äpple

2 dl ekologisk crème fraiche

2 msk majonnäs av god kvalité

3/4 tsk currypulver

några droppar flytande honung

1 msk brännvin

några stänk worchstersås

1/2 dl finskuren gräslök

1/2 dl finskuren dill

ev en nypa salt

nymalen svartpeppar

Med en lätt doft av curry och frisk smak av äpple blir det här sillbordets favorit.

Skär sillfiléerna i bitar och lägg dem i en skål. Skala och finhacka löken. Skär äpplet i mycket små tärningar.Rör ihop alla ingredienser till såsen med 2 msk sillspad. Vänd ner såsen i sillen. Låt dra i kyl någon timme före servering. Sillarna håller i 2-3 dagar i kylen.

Foto: Joel Wåreus

Fler Härliga Recept