Havrekakor med variation

En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.

Cirka 30 kakor:

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

125 g rumsvarmt smör

 

Toppings:

pumpakärnor

100 g mörk choklad

ev 20 g mjölkchoklad

Smaksättning 1, ingefära & citron:

1 tsk mald ingefära

finrivet skal av 1 citron

Smaksättning 2, pepparkakssmak:

2 tsk malda pepparkakskryddor

En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.

Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar. Tillsätt någon av smaksättningarna och arbeta ihop till en deg, gärna med elvisp. Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar. Rulla till bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt. Garnera ev ingefärakakorna med pumpakärnor. Baka i mitten av ugnen i10-13 minuter tills de har fått ytterst lite färg. Låt svalna. Doppa kakorna i smält mörk choklad. Låt stelna i kyl. Spritsa ev med mjölkchoklad. Låt stelna.

Mer julinspiration?
Mer julinspiration?

Fler Härliga Recept

Havrekex

Potatissallad med saffran

Senapsslungad brysselkål

Grönkåls-cheesecake

Nöttårta

Palsternacks-gratäng

Havrekakor med variation

Variation på julgröt

Sega chokladcookies

Blomkål med saffran

Apelsin i rödbetslag

Fikonkaka med saffran

Klar löksill med äpple

Påsktårta

Mandelkaka med citron

Klar citronsill