Klar fänkålssill med ingefära

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Cirka 6 personer:

2 förp 5-minuterssill (à 220 g)

1 fänkål

3 färska knipplökar, gärna röda

2 morötter

cirka 8 skivor färsk ingefära

1-2-3 lag:

1 dl ättikssprit (12%)

2 dl strösocker

3 dl vatten

6 hela vitpepparkorn

Tunt, tunt skivad fänkål ger ett gott tuggmotstånd och även god smak till sillen.

Koka upp lagen i en kastrull. Rör tills sockret löst sig.Låt kallna helt. Skiva fänkål, knipplök och morötter riktigt tunt (använd gärnaäven stjälken på löken). Skär sillen i bitar. Varva grönsaker och sill i enburk. Häll på lagen.

 

Sillarna håller cirka 3 dagar i kyl.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Apelsinsallad med passion

Fiskcurry

Citronsnittar

No bake mangocheesecake

Musseltomatgryta

Grillad lättgravad laxsida

Klar löksill med äpple

Morot- och grapesallad

Crostinis med getost & sparris

Köttbullar med sommarörter

Klar fänkålssill med ingefära

Enkel rabarberpaj

Currysill med äpple

Sparrispizza med jordärtskocka

Klar citronsill

Vallmofrökaka