Nattjästa fröfrallor

De här frallorna gör jag ofta på helgen när frukosten gärna övergår i lunch, men även på sommaren i Skåne när vi har gäster som bor över. Då blir det dessutom mackor till picknick. 

10–12 frallor

ca 15 g färsk jäst
2 dl kallt vatten
1 dl solros- eller pumpafrön
1/2 dl linfrö eller chiafrö
1 tsk salt
1 tsk honung
1 dl grahamsmjöl
3 dl vetemjöl special

De här frallorna gör jag ofta på helgen när frukosten gärna övergår i lunch, men även på sommaren i Skåne när vi har gäster som bor över. Då blir det dessutom mackor till picknick. 

Dag 1: Lös jästen i vattnet i en rymlig bunke. Rör i resten av ingredienserna utom vetemjöl. Arbeta ner vetemjölet, lite i taget. Täck bunken med plastfolie, men låt en liten glipa vara öppen. Ställ kallt över natten eller i ca 10 tim. Sätt ugnen på 250°C. Klicka ut bullar på bakplåtspappersklädd plåt. Strö ev över lite frön, t ex solrosfrö. Baka mitt i ugnen i 10-13 min. tills de har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

Foto: Lina Eriksson

Tips

Jag använder egentligen detta som en grunddeg, för att sedan hälla i lite allt möjligt beroende på vad som finns i kylen. Lite riven morot, andra frön och ett annat mjöl.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Julbröd

Pinnbröd med ost

Enkla fröfrallor

Baguetter med ost och basilika

Bananbröd

Knäckebröd

Fyllda frallor

Cheddarkrans

Morotsbröd

Nattjästa fröfrallor

Fattiga riddare

Lussebullar

Rågsiktskakor

Grytbröd

Valnötskex

Grillbröd med löjromstopping