Senapsslungad brysselkål

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Cirka 10 portioner som tillbehör på julbordet

500 g brysselkål

4 schalottenlökar

smör

2 dl vispgrädde

2 msk dijonsenap

salt och peppar

Det här receptet finns med i min kokbok En God Jul. Väldigt många säger att "den måste vi ha med på julbordet varje år".

Ansa och koka brysselkålen precis mjuk i saltat vatten. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör i en halvdjup panna. Tillsätt grädde och senap, låt puttra ihop i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Rör ner brysselkålen.

 

 

 

Fler Härliga Recept

Vårsallad

Falafelbiffar med rödbeta

Supergrön soppa

Blomkål med saffran

Grönkålssoppa

Couscous med betor

Apelsinsallad

Små polkamaränger

Variation på julgröt

Rostade morötter med vispad feta

Kronärtskockor med kryddolja

Soppa med jordärtskocka

Svampburgare

Veteotto

Lasagne med kronärtskocka

Rosépepparsill