Zucchinipytt med tofu

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

4 portioner:

6 potatisar

1 purjolök

1 zucchini

1 fast tofu

4 äggulor

salt och peppar

Till servering:

blandad sallad

ett grovt bröd

Snabbt, enkelt, vego. Välj bort ägg och smör att steka i så är den även vegansk.

Tvätta och skär potatisen i små tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 5-10 min. Ansa och skiva purjon. Tärna zucchini och tofu.

Fräs allt i smör och olja i en rymlig panna i ca 10 min. Salta och peppra. Servera med äggulor eller stekta ägg.

Foto matbild: Lina Eriksson

Foto kål: Wolfgang Kleinschmidt

 

Råkost passar bra till pytten.
Råkost passar bra till pytten.
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Spansk tortilla

Tacotillbehör

Bakad blomkål med kryddsmör

Bananglass

Zucchinispaghetti

Supergrön soppa

Sallad på burk

Tomatgratäng med fetaost

Rostade morötter med vispad feta

Friterade polentasticks

Zucchinipytt med tofu

Auberginecurry

Rödbetsplättar med pestoklick

Sparrisburgare

Polenta med tomat- och svampsås

Grillad gurka med silkestofu