Burritos med chipotle

För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.

4 portioner:

8 små tortillabröd

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk neutral raps- eller majsolja

400 g nötfärs eller sojafärs

150 färskost naturell

1/2 dl ajvar relish (mild)

1 tsk salt

150 g riven ost, t ex Västerbotten

Chipotledressing:

10 soltorkade tomater i olja

2 tsk chipotlepasta

1-2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger

1 tsk honung

1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s

1 dl tjock yoghurt, t ex Turkisk

ca 1/2 tsk salt

Till servering:

fintärnade tomater

färsk koriander

För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.

Grovhacka tomaterna till dressingen. Mixa ihop alla ingredienser väl, den ska bli helt slät. Låt mogna i kyl en stund. Smaka av sälta, syra och hetta. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i olja i en rymlig panna. Dra åt sidan. Bryn valfri färs i olja och tillsätt sedan i pannan med lök. Rör i färskost och ajvar. Salta. Rör i ca 2/3 av osten. Fördela färsen i en sträng mitt på tortillabröden. Rulla ihop till täta rullar och lägg i en form. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med dressing, tomathack och koriander.

 Foto: Lina Eriksson

 

 

 

 

 

Byt grönsaker!

Vi vill ju leva hållbart och ta till vara det som finns i kylen, eller hur? Byt ut tillbehören efter vad som finns hemma.

Smart till alla tillbehör:
Smart till alla tillbehör:

Fler Härliga Recept

Caesarsallad med grillad kål

Grönsaker med ärtdipp

Tomatgratäng med fetaost

Viltkebab

Öppen lasagne

Senapsslungad brysselkål

Apelsinkyckling

Apelsinsallad med fänkål

Sparrispaj med kronärtskocka

Sotade lökar

Grillad gurka med silkestofu

Morots- och ärtbollar

Baba ganouj

Rotfruktssoppa

Klassisk lammstek

Sparrisrisotto