Parisare

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

4 portioner:

600 g nötfärs

4 skivor lantbröd

smör till stekning

salt och peppar

 

Tillbehör:

stekta ägg

inlagda rödbetor

kapris

sallad

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

 Tryck ut färsen väl på bröden, även lite utanför kanterna eftersom färsen krymper när den steks. Salta och peppra. Stek mackorna på medelvärme i smör och olja, först med färsen nedåt, i ca 5 min. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med stekta ägg, rödbetor, kapris och en blandad sallad.

Foto: Lina Eriksson

God att grilla!

Lägg parisarna på grillen. Eller gör dem klara att ta med på picknick att grilla på utflykten.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Eton Mess

Bondpaj med broccoli

Spaghetti med linsbolognese

Pasta med broccolipesto

Viltkebab

Viltfärsbullar

Bakad frukt

Spaghetti bolognese vego style

Grillad lättgravad laxsida

Nudelsoppa med kyckling

Currykyckling med gula ärter

Chokladglassandwich med kolabottnar

Spansk tortilla

Klassisk lammstek

Bakad sötpotatis

Potatisbullar med rårörda lingon