Parisare

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

4 portioner:

600 g nötfärs

4 skivor lantbröd

smör till stekning

salt och peppar

 

Tillbehör:

stekta ägg

inlagda rödbetor

kapris

sallad

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

 Tryck ut färsen väl på bröden, även lite utanför kanterna eftersom färsen krymper när den steks. Salta och peppra. Stek mackorna på medelvärme i smör och olja, först med färsen nedåt, i ca 5 min. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med stekta ägg, rödbetor, kapris och en blandad sallad.

Foto: Lina Eriksson

God att grilla!

Lägg parisarna på grillen. Eller gör dem klara att ta med på picknick att grilla på utflykten.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Bakad frukt

Crostinis med getost & sparris

Enkel lasagne

Havrepannkakor

Lövbiff med varm bönsallad

Enkel rabarberpaj

Grillad lättgravad laxsida

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Frasiga dadelstänger

Brödpaket med sojafärs

Sallad på burk

Varma citrusoliver

Sparrispaj med kronärtskocka

Majskolvar

Sparrispizza med jordärtskocka

Fläskfilé med gräddig sky