Bakad frukt

Visste du att fruktens sötma ökar ju äldre frukten är? Även om den ser hängig ut passar den toppenbra till en dessert! Om frukten har små bruna fläckar är det bara att skära bort. Äpplen som bakas länge i ugnen gör dem helt underbart goda. Servera både bananerna och äpplena med glass eller grädde.

4 portioner:

Second hand-bananer i ugn: 

4 bruna bananer

100 g valfri choklad, gärna olika sorter

1/2 dl valnötter

Bakade skruttäpplen:

4 medelstora äpplen, gärna skrynkliga

 

Fyllning:

1/2 dl nötter eller solrosfrön

50 g rumsvarmt smör

1 dl smulade, torra bullar eller bröd,

t ex kavring eller formfranska

1/2 dl honung

1 tsk mald kanel

Visste du att fruktens sötma ökar ju äldre frukten är? Även om den ser hängig ut passar den toppenbra till en dessert! Om frukten har små bruna fläckar är det bara att skära bort. Äpplen som bakas länge i ugnen gör dem helt underbart goda. Servera både bananerna och äpplena med glass eller grädde.

Second hand bananer:

Sätt ugnen på 250°. Låt skalet vara kvar på bananerna. Skär ett snitt i bananerna och tryck ner chokladbitar och valnötter. Vira in dem i bakplåtspapper och vrid ihop ändarna. Baka i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Bakade skruttäpplen:

Sätt ugnen på 125°. Kärna ur äpplena med en äppelpipare eller en liten kniv och ställ dem i en ugnssäker form. Hacka nötterna. Mosa ihop smöret med nötter, brödsmulor, honung och kanel. Tryck ner fyllning i hålen på äpplena, toppa med resten. Täck formen väl med folie. Baka i mitten av ugnen i cirka 2 timmar.

 

Testa även bananbröd..
Testa även bananbröd..
.. och snabb glass

Fler Härliga Recept

Inlagda päron

Bakad sötpotatis

Grönsakscurry

Linguine med kalvfrikadeller

Lammfärspytt i ugn

Blåbärsglasstårta

Smulpaj

Tomatgryta med aubergine

Bakad rotselleri

Boeuf Bourgignon på vildsvin

Bakade päron med sesamkrisp

Potatis- och purjofritters

Grillade nektariner med muscovadosås

Ramen

Gnocchi

Quinoabiffar med avokadokräm