Linguine med kalvfrikadeller

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

4 portioner:

400 g pasta, Linguine eller Tagliatelle

Tomatsås:

6 vitlöksklyftor

1 ruska färsk salvia (10-15 blad)

1/2 dl olivolja

1 förp. passerade tomater (500 g)

1 tsk råsocker (eller vanligt)

salt och nymalen svartpeppar

nymalen svartpeppar

 

Frikadeller:

400 g kalvfärs

100 g finriven pecorinoost (ca 3 dl)

1 ägg

1 tsk salt

Kalvfärs ger den där lite extra milda smaken. är det svårt att få tag i så välj en ekologisk nötfärs istället.

Skala och hacka vitlök mycket smått. Fräs med salvia påmycket svag värme i olja i en vid, rymlig kastrull i cirka 3 minuter utan attden får färg. Tillsätt tomater, socker, salt och peppar. Häll i 1 dl vatteneller mjölk, (mjölk och man vill ha såsen något krämigare och lite mildare.Jodå, så gör de även i Italien!) Låt puttra ihop på svag värme i ca 15 min.

Blanda ihop färsen väl med hälften av osten, ägg och salt.Rulla till riktigt små bollar. Koka pastan. Lägg i frikadellerna i tomatsåsenoch sjud i ca 3 min. tills de är precis genomkokta. Skaka pannan då och då.Lägg över pastan direkt från kastrullen ner i tomatsåsen. Vänd runt pastanmycket väl med sås och frikadeller. Servera med extra riven pecorinoost.

Foto: Lina Eriksson

Pastatång:
Pastatång:

Fler Härliga Recept

Viltstek & gratäng

Chokladglass

Karamelläpplen

Grillad lättgravad laxsida

Citronsnittar

Morots- och ärtbollar

Grillbröd med löjromstopping

Smart potatissallad

Parisare

Pestobakad lax

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Variation på julgröt

Grönsaksrisotto

Spenatomelett i ugn

Rågpanerad strömming

Chokladglassandwich med kolabottnar