Till slut blev det klart...

Så otroligt länge har jag gått och tänkt att jag ska skaffa mig ett litet utekök till sommarstället på Österlen. Men det är något med att somrarna bara rusar förbi, ja, och så kommer det sig att det stannar det vid just en idé. Hur det sedan blev att jag faktiskt till slut kom skott just i år var för att jag började i "fel" ände och köpte självaste brännaren först. En så bra och fin produkt kan ju inte få stå oanvänd i förrådet. Den finns här: http://tranquilokitchen.se Med brännaren på plats köpte jag en gammal fin diskbänk på ett fantastiskt ställe i Skåne. "Spiken i kistan" https://www.spikenikistan.com ligger i Lövestad på Österlen och är mer museum än butik om du frågar mig. Sedan anlitade jag smeden i Hammenhög att ta fram ett snyggt underrede. Far & son Lundahl driver en otroligt fin smedja i fjärde generation. Så här långt var det ju ett rent nöje att fixa utekök. Men sen kom det till det där med uteplatsen. Jonas har lagt fin kalksten från Komstad för länge sedan. Det behöver ju bara snyggas till lite, tänkte jag. Hmmm... Det står en gammal stubbe i vägen, och stenläggningen behöver verkligen renoveras och utökas för att allt ska bli fint. Ja, ni fattar. Det blev liksom ett helt sommarprojekt till slut.

Det fick grävas ur, stubbfräsas av proffsen från orten med största maskinen, och lastas iväg över tjugo skottkärror fulla av flis. Sen fick snällaste bonden komma med en skopa stenmjöl. Vi snackar en generös, Skånsk skopa! På tok för mycket helt enkelt. Här någonstans fick jag en klump i magen och undrade vad jag höll på med. Det var ju heller inte den svalaste av somrar... Jonas var pepp och hjälpte mig att åka och köpa mer, fin gammal Komstadsten. Nu blev det dags att börja lägga pussel. Sjukt kul och galet jobbigt.

Men, så på något vis blev det klart. Lagom tills semestern tog slut. Men vadå, jag hann faktiskt inviga det med både en skål i Aperol Spritz och stekning av fantastiska lammkotletter från http://www.appeltorp.se  Och köket står ju där och väntar till nästa sommar. Hurra!

2018-08-24