Vilken helg!

Hur skön kan en helg i maj bli! För våran del blev det både bad och grillning. Jag kan inte minnas när jag senast badade den här tiden på året. Det var nog i tonåren, när jag bodde bredvid en insjö där vi plumsade i vattnet efter skolan.

Till boken Grilla Grönt gjorde jag en grillad gurka med silkestofu. Där använde jag mig av så kallad ämnesgurka. Den som odlar själv vet ju hur vackert oformliga gurkorna ofta blir, men köper man dem i affären så är de ju alltid raka. Som yrkesverksam kan jag beställa ämnesgurka men tråkigt nog säljs de sällan till konsument. De sorteras bort, hur knäppt är väl inte det!! Fråga i er matbutik. Kanske kan de ta in? Se recept under receptfliken. Där ligger det nu även lite andra härliga sallader för varma dagar.

Några av bilderna i boken fick vi så snällt fota vid Muséet Kvarnvikens kvarn & såg i Blackeberg i Stockholm. Dit kan man komma några dagar per år och köpa ekologiskt nymalet mjöl och titta på den fantastiska kvarnen. De har en öppen dag till innan sommaren och det är söndag 27/5. Se mer & hitta hit: http://www.kvarnvikensmuseum.eu

Man kan dessutom bli stödmedlem vilket är toppen tycker jag, som är så glad att det finns kvar ställen som dessa.

Ha en härlig vecka!

Foto: Per Ranung

2018-05-21