Picklade grönsaker

Av en lag kan man variera sina inläggningar på alla möjliga vis. Välj en grönsak eller blanda olika i samma burk. Kryddorna kan ju även de varieras med allt från färska örter, chili eller torkade kryddor.

Till cirka 1 kg grönsaker:

Grundlag:

1 dl salt

2 dl ättikssprit

3 dl vatten

4 dl socker

Blandat sommargrönt:

1 kg grönsaker, t ex morötter,

blomkål och färsk lök

ett par kvistar färsk örtkrydda, t ex libbsticka, rosmarin eller timjan

3 grovkrossade svartpepparkorn

Västeråsgurka med krondill

1 kg små västeråsgurkor

ca 2 msk senapsfrö

15-20 dillkronor

Av en lag kan man variera sina inläggningar på alla möjliga vis. Välj en grönsak eller blanda olika i samma burk. Kryddorna kan ju även de varieras med allt från färska örter, chili eller torkade kryddor.

Lägg ingredienserna till lagen i en bunke. Rör tills socker och salt har löst sig.

Sommargrönt:

Skär eller plocka grönsakerna i bitar. Slanta morötter. Doppa dem i kokande vatten, med t ex en hålslev. Lägg över i absolut rena burkar. Lägg i en ört och peppar. Häll på lagen. Låt dra på mörk och sval plats i ca 7 dagar. 

Västeråsgurkor:

Tvätta och skär gurkan i centimetertjocka skivor. Lägg i absolut rena burkar och häll på lagen. Låt dra på mörk och sval plats i ca 14 dagar. 

Hållbarhet:

Oöppnade burkar håller i minst 3 månader.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

No items found.