Brieflarn med zucchini

Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!

4 portioner som varmrätt, 8 portioner som tillbehör eller förrätt

1 rulle kyld smördeg

1 burk kronärtskockshjärtan i olja (ca 180 g)

200 g brieost

1/2 zucchini

lite olja och vinäger

flingsalt och svartpeppar

dill

Ett enkelt flarn av kyld smördeg. Varm brieost är som en dröm!

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut smördegen direkt på en plåt, låt bakplåtspapperet vara kvar. Nagga degen väl. Häll av oljan från kronärtskockorna och fördela på degen. Skär osten i stora bitar och lägg på degen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Hyvla under tiden zucchinin i långa remsor och skär dem riktigt smala. Krama in lite olja och vinäger. Toppa det nygräddade flarnet med zucchini, dill, flingsalt och peppar. 

Foto: Lina Eriksson

Förbereda smart?

Gör klart flarnet och förvara det obakat i kylen. Grädda strax innan servering.

 

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Zucchinifritters

Öppen lasagne

Kikärtsfritters med tillbehör

Veteotto

Fyllda portobellosvampar

Krispig citronpotatis

Falafelbiffar med rödbeta

Auberginecurry

Senapsslungad brysselkål

Sparrispizza med jordärtskocka

Crostinis med getost & sparris

Sparrisburgare

Mozzarella & blodapelsin

Bakad blomkål med kryddsmör

Frasiga palsternackor

Potatisbullar med rårörda lingon