Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grillade nektariner med muscovadosås

Kokta ägg med romröra

Spenat- och tomatris

Rödbetsplättar med pestoklick

Tabboulet med rödbetor

Ägg i tomatsås

Burritos med chipotle

Vårsallad med couscous

Grillbröd med löjromstopping

Spaghetti med linsbolognese

Sparrisburgare

Lax med forellrom

Gnocchi med grönkål

Majskolvar

Vit sparrissoppa

Krämig äggsallad