Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grönsakscurry

Senapssill med twist

Quinoabiffar med avokadokräm

Ägg i tomatsås

Misobakade auberginer

Burritos med chipotle

Veteotto

Tacotillbehör

Brödpaket med sojafärs

Majskolvar

Små laxmackor

Svampburgare

Sotade lökar

Pasta med broccolipesto

Apelsinsallad med fänkål

Enkel rabarberpaj