Rågrillad sparris

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

4 portioner:

500 g grön sparris

3 vitlöksklyftor med skal

1 ekologisk citron

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör:

hyvlad parmesan

Servera som en förrätt, en lättare lunch eller som tillbehör till en bit grillat kött eller fisk.

Ansa sparrisen. Banka till vitlöksklyftorna men låt skalet vara kvar. Halvera citronen. Grilla sparris och vitlök runt om i oljan i 3-5 minuter.Grilla även citronhalvorna med kupiga sidan uppåt. Salta och peppra. Hyvla över rikligt med parmesan.

 

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Grönsakscurry

Potatissallad med saffran

Fylld savoykål

Sjyssta rårakor

Sallader

Crostinis med getost & sparris

Ugnspannkaka

Burritos med chipotle

Halstrad pilgrimsmussla

Polenta med tomat- och svampsås

Spenatomelett i ugn

Deviled eggs

Falafelbiffar med rödbeta

Bitterljuv citrussallad

Sparrispizza med jordärtskocka

Pavlovakrans