Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Köttbullar med sommarörter

Vårsallad

Mozzarella & blodapelsin

Brödpaket med sojafärs

Polenta med tomat- och svampsås

Fyllda frallor

Quinoabiffar med avokadokräm

Vit sparris med brynt kaprissmör

Majskolvar

Smart potatissallad

Tabboulet med rödbetor

Kokta ägg med romröra

Burritos med chipotle

Snittar

Tomatgryta med aubergine

Tomatgratäng med fetaost