Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Morots- och ärtbollar

Svampburgare

Rågrillad sparris

Smart potatissallad

Kokta ägg med romröra

Spenatomelett i ugn

Tomatpaj

Inbakad fetaost

Ricottaplättar med spenat

Quinotto med späda skott

Misobakade auberginer

Vårsallad med couscous

Späd sparrissallad med majovinägrette

Zucchinifritters

Crostinis med getost & sparris

Vit sparris med brynt kaprissmör