Marinerade flädergubbar

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

6 portioner:

2 liter jordgubbar

1/2 dl hackad, färsk basilika

1 dl konc flädersaft

1/2 flaska torrt rosévin (ca 4 dl)

Jordgubbar merinerade i flädersaft ovh rosévin är en lika enkel som god dessert. Sommardessert på fem minuter gör du genom att lägga jordgubbarna i flädersaft. Tillsätt basilika och mynta också. Fräscha, marinerade jordgubbar. Svenska jordgubbar är godast.

Skölj och noppa jordgubbarna. Skär dem i klyftor och lägg i en skål. Tillsätt basilika, flädersaft och rosévin. Vänd runt försiktigt. Låt marinera i cirka 1 timme. Servera svala med lättvispad grädde och en liten knaprig kaka.

Tips!

Byt ut basilika mot mynta, det är också mycket gott.

Fler Härliga Recept

Citronlakrits cheesecake i glas

Blodapelsinsorbet

Bakad frukt

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Karamelläpplen

Chokladmousse

Chokladglass

Glöggtiramisu

Enkel rabarberpaj

Grillade nektariner med muscovadosås

hallonkräm

Äppelpizza & punschglass

Sotad manchego

Pärlande julfrukt

Nyponsoppa

Lingonpäron