Passionskaka med frosting

Passionsfrukt och lime är en härligt smakkombination. Med krämig frosting blir kakan till en festlig dessert! Garnera gärna med ätliga blommor.

Cirka 12 bitar:

6 passionsfrukter

75 g smör

2 ägg

2 dl råsocker

2 dl vetemjöl

1 dl kokosflingor + extra till formen

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

finrivet skal och saft av 1 lime

 

Frosting:

200 g philadelphiaost

100 g rumstempererat smör

3 dl florsocker

2 msk vit sirap

Garnering:

T ex blad av pensée eller viol

passionsfrukt

jordgubbar

Passionsfrukt och lime är en härligt smakkombination. Med krämig frosting blir kakan till en festlig dessert! Garnera gärna med ätliga blommor.

Sätt ugnen på 175°. Gröp ur fyra passionsfrukter. Smörj och bröa en avlång 1-liters brödform med kokos. Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem med smör, mjölk, limeskal- och saft samt urgröpt passionsfrukt i äggvispet. Rör ihop till en jämn smet. Fördela jämnt i formen. Baka i nedre delen av ugnen i 25-35 minuter.Prova med sticka. Låt svalna. Stjälp upp den och låt svalna helt. Vispa ihop frostingen väl med de två resterande passionsfrukterna till en fluffig smet. Bred den på kakan. Garnera med t ex ätliga blommor och jordgubbar.

 

Foto: Lina Eriksson

 

Tips!

Kakan går precis lika bra att göra i en rund form (20-22 cm).

Servera på uppläggningsbräda:
Servera på uppläggningsbräda:

Fler Härliga Recept

Jordgubbstårta

Klar citronsill

Påsktårta

Klar fänkålssill med ingefära

Äppelsmulpaj med lingon

Ljummen grapesallad

No bake mangocheesecake

Små polkamaränger

Citronpaj med Italiensk maräng

Vårsallad med couscous

Halstrad pilgrimsmussla

Cheesecake med hasselnöt

Salmalax med srirachamajonnäs

Nöttårta

Crostinis med getost & sparris

Sega chokladcookies