Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Bitterljuv citrussallad

Potatissallad med saffran

Apelsinsallad med passion

Öppen lasagne

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Havrekex

Spaghetti bolognese vego style

Baba ganouj

Grönsakssoppa

Crostinis med getost & sparris

Farrosallad med libakrutonger

Apelsin i rödbetslag

Rågpanerad strömming

Nudlar med viltskav

Morotsbröd

Rabarberflarn till många