Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Varma citrusoliver

Fylld savoykål

Sparrisburgare

Zucchinifritters

Salmalax med srirachamajonnäs

Brieflarn med zucchini

Blåbärsglasstårta

No bake cheesecake

Pavlovakrans

Bakad blomkål med kryddsmör

Fyllda portobellosvampar

Helgfrukost

Morot- och grapesallad

Bakad sötpotatis

Saffransmazarin

Soppa med jordärtskocka