Vårsallad

skott och blad från naturen eller

groddar och skott från butik

Gå ut och plocka de spädaste blad du hittar av kirskål,spansk körvel eller maskrosor. Kanske har det tittat upp några tusensköna igräsmattan? De går också att äta.  Ellerså botaniserar man av vad som finns i affären. Till exempel olika groddar,späda skott, machesallad och mynta.

 

Foto: Sanna Blåvarg

 

Ut och plocka vilda blad!

Det finns mer än man tror som är ätbart och riktigt gott ute i naturen. Om du är osäker så går det att söka på vad som är ätligt.

Användbart här:
Användbart här:
Salladsbestick och -fat

Fler Härliga Recept

Potatissallad med saffran

Majskolvar

Salmalax med srirachamajonnäs

Auberginer med tomatbönor

Havrekex

Tacotillbehör

Gnocchi med grönkål

Rågpanerad strömming

Apelsinsallad med passion

Citronsnittar

Spansk tortilla

Fibergröt med rörda blåbär

Blåbärsglasstårta

Couscous med betor

Sparrispaj med kronärtskocka

Potatis- och purjofritters