Pestobakad lax

Att bre på något gott på en bit lax och sen baka av i ugnen är lika enkelt som gott. Tacksamt till både vardag och helg. Jag föreslår här Itigo´s röda pesto. Det är för att den är ekologisk men också för att smaken är klart bäst. Det är såleles inte några betalda samarbeten.

4 portioner:

1 bit lax (500 g)

1 burk röd pesto, gärna Itigo (130 g)

250 g farro (Zeta) eller hel dinkel

2 kokta majskolvar

ca 2 msk olivolja

200 g getost

saft av 1 citron

ca 1 dl grovhackadbladpersilja

salt och peppar

Att bre på något gott på en bit lax och sen baka av i ugnen är lika enkelt som gott. Tacksamt till både vardag och helg. Jag föreslår här Itigo´s röda pesto. Det är för att den är ekologisk men också för att smaken är klart bäst. Det är såleles inte några betalda samarbeten.

Sätt ugnen på 175°. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Bred på peston. Skiva majsen tunt.Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Smula getosten. Baka laxen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter (det enklaste är att kolla temperaturen meden stektermometer. Laxen är klar vid 55°) Koka farro enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner getost och citronsaft. Salta och peppra. Strö över persilja. Servera laxen med varm farro och skivad majs.

 

 

Tips!

Fetaost är också gott i, men getosten blir lite extra krämig.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Klar fänkålssill med ingefära

Grillad lättgravad laxsida

Supergrön soppa

Baguetter med ost och basilika

Apelsinsallad med passion

Muffinspannkakor

Rosépepparsill

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Lövbiff med varm bönsallad

Asiatisk sesamlax

Minsestrone

Linguine med kalvfrikadeller

Bakad sötpotatis

Currykyckling med gula ärter

Glutenfri smulpaj

Apelsinkyckling