Rosépepparsill

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Cirka 6 personer:

2 förp hela matjesfiléer (à 220 g)

2 tsk rosépeppar

finrivet skal av 1 citron

1 msk saft av citron

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

1 tsk flytande honung

några stänk worchestersås

1 dl finskuren gräslök

en nypa salt

lite nymalen vitpeppar

Fördela sillen i små portionsburkar. Hur trevligt som helst att ta med på picknick.

Skär sillfiléerna i bitar. Mortla rosépeppar och citronskal grovt. Rör ihop kryddorna med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, honung, worchestersås, 1 msk spad från matjessillen, gräslök, salt och peppar i enbunke. Vänd ner sillbitarna. Låt gärna dra någon timme.

Fler Härliga Recept

Små polkamaränger

Sparrispizza med jordärtskocka

Rabarberflarn till många

Fröknäcke

Apelsinkaka

Lussebullar

No bake mangocheesecake

Kryddkringlor

Salmalax med srirachamajonnäs

Potatissallad med saffran

Passionskaka med frosting

Chokladpannacottapaj

Palsternacks-gratäng

Bondpaj med broccoli

Pärlande julfrukt

Sojabönsröra