Tacotillbehör

Ett par goda tillbehör till din tacomiddag som kanske inte är de man gör varje dag. Det är ju kul med lite variation!

Krämig majssalsa:

200 g majskorn, frysta eller från burk

2 dl crème fraiche

100 g riven cheddarost

ev lite cayennepeppar

salt och peppar

 

Marinerad paprika:

3 röda paprikor

1/2 tsk hel spiskummin

1 vitlöksklyfta

1 stjälk blekselleri

bladpersilja

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

flingsalt och svartpeppar

 

Svart böncrème:

1 förp. svarta bönor (ca 300 g)

2 msk matyoghurt eller gräddfil

finrivet skal och saft av 1 lime

2 msk finhackad persilja

salt och peppar

Ett par goda tillbehör till din tacomiddag som kanske inte är de man gör varje dag. Det är ju kul med lite variation!

Majssalsa: Häll av majskornen (om de är från burk), klappa de lätt med hushållspapper. Rosta majskornen i en stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt crème fraiche och låt det puttra ihop i ca 1 minut. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Pudra gärna över lite cayennepeppar.

Marinerad paprika: Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Lägg dem med kupiga sidan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka paprikahalvorna mitt i ugnen i 10-20 minuter tills skalet börjar svartna. Lägg över i en bunke och täck med plastfilm i ca 5 minuter, då lossnar skalet enkelt. Dra bort skalet från paprikorna och skär dem i strimlor. Lägg dem på ett fat. Salta och peppra. Rosta spiskummin i en torr, het panna tills de börjar ”poppa” i pannan. Strö dem över paprikan. Skalao ch skiva vitlöken tunt. Skär bleksellerin i tunna stickor. Strö allt över paprikorna. Ringla över olja och vinäger.

Crème på svarta bönor: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem. Mixa till en slät crème med matyoghurt, limeskal och limesaft. Rör i persiljan. Salta och peppra.  

 

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Nudlar med viltskav

Eton Mess

Sparrisrisotto

Sojabönsröra

Morot- och grapesallad

Bakad sötpotatis

Zucchinispaghetti

Rågrillad sparris

Parisare

Lammfärspytt i ugn

Palsternacks-gratäng

Brödpaket med sojafärs

Spenatomelett i ugn

Rostade morötter med vispad feta

Höstspöken

Blomkål med saffran