Glimrande december.

Det glimrar för fullt denna underbara december med kraftfull kyla som ger vacker rimfrost på växthusets fönster. Det är alldeles ljuvligt, och jag vill helst bara stanna tiden. Redan har två adventsljus tänts och det går så fort nu. Jag blir mer och mer så att jag älskar tiden fram till julafton, då slår det stora vemodet till. Eller, njae självaste julafton njuter jag av för fullt men väntan på och inför juldagarna, upptakten till, det är det allra bästa.

Alla foton: Joel Wåreus

Vi värmer första glöggen och bakar av en omgång saffransbröd. Sen är det igång. Glöggkalasen avlöser varandra och kökskiosken håller öppet för alla som vill handla genom mitt lilla fönster. Julklappspapper samsas med datorer och högar av viktiga papper som behöver klaras av innan årsskiftet. Katterna älskar av någon anledning att ligga på mina pappershögar..

Tröttnar man på den riktigt söta glöggen så är en frisk glöggsangria https://www.malinlandqvist.se/https://www.malinlandqvist.se/recept/gloggsangriarecept/gloggsangria ett trevligt alternativ. Glimrar lika bra som december självt! Uppskattad dryck även innan julbordet. Lite goda plock därtill och det räcker fint för att bjuda över några vänner på mingel.

Glöggtiramisu https://www.malinlandqvist.se/recept/gloggtiramisu
Sötsalta nougatmandlar
Rostade nötter och torkad frukt

Här hittar du nougatmandlar, men det finns även flera recept på annat bakat och gröna rätter för hela december. https://www.malinlandqvist.se/recept/nougatmandlar

Är det något särkilt ni önskar recept på till julen så mejla mig på malin@malinlandqvist.se

Njut av december!

2021-12-08