Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Just de här rostade mandlarna är saltade, vilket ger en häftig smakbrytning mellan sött och salt! Det är lättare att hantera nougaten om den är kall, annars smälter den lätt när man arbetar med den. Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Cirka 80 stycken:

1 dl kakao

finrivet skal av 1 apelsin

100 g saltrostade mandlar, t ex Saltå Kvarn

250 g nougat, t ex Odense

Just de här rostade mandlarna är saltade, vilket ger en häftig smakbrytning mellan sött och salt! Det är lättare att hantera nougaten om den är kall, annars smälter den lätt när man arbetar med den. Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Blanda kakao med apelsinskal i en skål. Skär nougaten i likamånga bitar som det är mandlar. Platta till dem lätt och lägg på en mandel.Baka in dem i nougaten. Rulla väl i kakaon och lägg dem på ett fat. Ställkallt.

 

Foto: Joel Wåréus

Tips!

Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Fler Härliga Recept

Chokladkolor med flingsalt

Havrekakor med kardemumma

Gnocchi med svamp

Currysill med äpple

Apelsinsaft

Lövbiff med varm bönsallad

Chokladgranar

Bakad rotselleri

Deviled eggs

Ricottaplättar med spenat

Senapsslungad brysselkål

Minisemlor

Rotfruktssoppa

Klar löksill med äpple

Grönkåls-cheesecake

Brödpaket med sojafärs