Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Just de här rostade mandlarna är saltade, vilket ger en häftig smakbrytning mellan sött och salt! Det är lättare att hantera nougaten om den är kall, annars smälter den lätt när man arbetar med den. Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Cirka 80 stycken:

1 dl kakao

finrivet skal av 1 apelsin

100 g saltrostade mandlar, t ex Saltå Kvarn

250 g nougat, t ex Odense

Just de här rostade mandlarna är saltade, vilket ger en häftig smakbrytning mellan sött och salt! Det är lättare att hantera nougaten om den är kall, annars smälter den lätt när man arbetar med den. Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Blanda kakao med apelsinskal i en skål. Skär nougaten i likamånga bitar som det är mandlar. Platta till dem lätt och lägg på en mandel.Baka in dem i nougaten. Rulla väl i kakaon och lägg dem på ett fat. Ställkallt.

 

Foto: Joel Wåréus

Tips!

Man får vara lite lätt på handen, och man kan ta hjälp av lite kakao i handflatorna om nougaten smälter.

Fler Härliga Recept

Hemgjord glögg

Havrekakor med kardemumma

Auberginer med tomatbönor

Paj med torkad frukt

Kryddkringlor

Klar löksill med äpple

Chokladtårta med praliné

Currysill med äpple

Havrekakor med variation

Glöggtiramisu

Blomkål med saffran

Saffransglass med honungsrostade nötter

Apelsin i rödbetslag

Karamelläpplen

Chokladkolor med flingsalt

Frasiga dadelstänger