Havrekakor med variation

En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.

Cirka 30 kakor:

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

125 g rumsvarmt smör

 

Toppings:

pumpakärnor

100 g mörk choklad

ev 20 g mjölkchoklad

Smaksättning 1, ingefära & citron:

1 tsk mald ingefära

finrivet skal av 1 citron

Smaksättning 2, pepparkakssmak:

2 tsk malda pepparkakskryddor

En enkel grunddeg med två olika smaksättningar att välja mellan.

Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Skär smöret i små bitar. Tillsätt någon av smaksättningarna och arbeta ihop till en deg, gärna med elvisp. Forma degen till en rulle och skär den i ca 30 bitar. Rulla till bollar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem lätt. Garnera ev ingefärakakorna med pumpakärnor. Baka i mitten av ugnen i10-13 minuter tills de har fått ytterst lite färg. Låt svalna. Doppa kakorna i smält mörk choklad. Låt stelna i kyl. Spritsa ev med mjölkchoklad. Låt stelna.

Mer julinspiration?
Mer julinspiration?

Fler Härliga Recept

Vallmofrökaka

Nöttårta

Fikonkaka med saffran

Frasiga apelsinlängder med mandel

Chokladkolapaj

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Apelsinsaft

Cheesecake med hasselnöt

Grönkåls-cheesecake

Rosépepparsill

Torta di Nonna

Apelsinsallad

Pavlovakrans

No bake mangocheesecake

Chokladkolor med flingsalt

Senapsslungad brysselkål