Blomkål med saffran

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Cirka 4 personer:

1 blomkålshuvud (ca 1,2 kg)

1/2 kuvert saffran

1 msk hett vatten

1/2 röd chilifrukt

1 dl sötmandel

1 msk smör

2 dl crème fraiche

ca 1/2 tsk salt

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Rör ut saffranet i det heta vattnet. Finstrimla chilin. Plocka blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av i durkslag. Låt rinna av väl. Grovhacka mandeln och rosta till vacker färg i hälften av smöret i en panna. Salta. Fräs chilin i resten av smöret i enkastrull. Tillsätt saffran, crème fraiche och blomkål. Salta. Låt puttra ihop i 3-4 min. Servera med mandeln.

 

 

 

Tips!

Blomkål med saffran är ett fint inslag på julbordet.

Fler Härliga Recept

Apelsinsaft

Kronärtskockor med kryddolja

Morots- och ärtbollar

Quinotto med späda skott

Havrekakor med variation

Rotfruktssoppa

Vårsallad med couscous

Lussebullar

Sallad på burk

Vårsallad

Apelsinsallad med fänkål

Grönkålsform

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Grönsakscurry

Grönsaksgryta

Auberginecurry