Blomkål med saffran

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Cirka 4 personer:

1 blomkålshuvud (ca 1,2 kg)

1/2 kuvert saffran

1 msk hett vatten

1/2 röd chilifrukt

1 dl sötmandel

1 msk smör

2 dl crème fraiche

ca 1/2 tsk salt

Blomkål, saffran, chili och rostad mandel är helt fantastiska smaker ihop. Vid allergi, rosta solrosfrön eller melonkärnor istället.

Rör ut saffranet i det heta vattnet. Finstrimla chilin. Plocka blomkålen i små buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av i durkslag. Låt rinna av väl. Grovhacka mandeln och rosta till vacker färg i hälften av smöret i en panna. Salta. Fräs chilin i resten av smöret i enkastrull. Tillsätt saffran, crème fraiche och blomkål. Salta. Låt puttra ihop i 3-4 min. Servera med mandeln.

 

 

 

Tips!

Blomkål med saffran är ett fint inslag på julbordet.

Fler Härliga Recept

Morot- och grapesallad

Sparrisrisotto

Fyllda frallor

Hemgjord glögg

Frasiga apelsinlängder med mandel

Spaghetti med linsbolognese

Saffranssnurror

Oemotståndliga sötsalta nougatmandlar

Spansk tortilla

Muffinspannkakor

Baba ganouj

Havrekakor med kardemumma

Sparrispizza med jordärtskocka

Ugnspannkaka

Brieflarn med zucchini

Spenat- och tomatris