Crostinis med getost & sparris

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

16 stycken:

50 g valnötskärnor

1 baguette

smör och olja till stekning

6 gröna sparrisar

150 g bredbar getost, t ex Chavroux

skott eller groddar

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

Rosta valnötterna i en torr panna. Låt svalna och grovhacka dem. Skär 16 sneda skivor av baguetten. Stek dem frasiga i smör- och olja på båda sidor. Hyvla sparrisen, gärna på längden (det går enklast med en potatisskalare. Vackert och lite pilligt). Hit går det bra att förbereda. Strax före servering; Bred getost på bröden. Toppa med sparris, valnötter och skott. Droppa över lite olivolja.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

De är även goda att toppa med halverade körsbärstomater.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Blåbärsglasstårta

Citronpaj med Italiensk maräng

Rödkål med enbär och feta

Sojabönsröra

Inbakad fetaost

Pavlovakrans

Lövbiff med varm bönsallad

Sparrisburgare

Grönsaksrisotto

Grillad gurka med silkestofu

Rödbetsplättar med pestoklick

Chokladglass

Bakad sötpotatis

Jordgubbstårta

Köttbullar med sommarörter

Chokladglassandwich med kolabottnar