Crostinis med getost & sparris

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

16 stycken:

50 g valnötskärnor

1 baguette

smör och olja till stekning

6 gröna sparrisar

150 g bredbar getost, t ex Chavroux

skott eller groddar

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

Rosta valnötterna i en torr panna. Låt svalna och grovhacka dem. Skär 16 sneda skivor av baguetten. Stek dem frasiga i smör- och olja på båda sidor. Hyvla sparrisen, gärna på längden (det går enklast med en potatisskalare. Vackert och lite pilligt). Hit går det bra att förbereda. Strax före servering; Bred getost på bröden. Toppa med sparris, valnötter och skott. Droppa över lite olivolja.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

De är även goda att toppa med halverade körsbärstomater.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Smart potatissallad

Apelsinsallad med fänkål

Torta di Nonna

Currysill med äpple

Grönsaksrisotto

Ostronskivling på spett

Grönkåls-cheesecake

Grönsakscurry

Auberginegryta med svartkål

Enkel lasagne

Krämig äggsallad

Baba ganouj

Supergrön soppa

Rödbetsplättar med pestoklick

Vit sparris med brynt kaprissmör

Gnocchi med grönkål