Crostinis med getost & sparris

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

16 stycken:

50 g valnötskärnor

1 baguette

smör och olja till stekning

6 gröna sparrisar

150 g bredbar getost, t ex Chavroux

skott eller groddar

Fina crostinis att duka fram på buffé, som förrättsplock eller som tapas till en kall cava.

Rosta valnötterna i en torr panna. Låt svalna och grovhacka dem. Skär 16 sneda skivor av baguetten. Stek dem frasiga i smör- och olja på båda sidor. Hyvla sparrisen, gärna på längden (det går enklast med en potatisskalare. Vackert och lite pilligt). Hit går det bra att förbereda. Strax före servering; Bred getost på bröden. Toppa med sparris, valnötter och skott. Droppa över lite olivolja.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

De är även goda att toppa med halverade körsbärstomater.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Chokladgranar

Lax med forellrom

Citronsnittar

Sparrispaj med kronärtskocka

Gnocchi med svamp

Fiskcurry

Inlagda päron

Deviled eggs

Burritos med chipotle

Inbakad fetaost

Halstrad pilgrimsmussla

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Bakad sötpotatis

Blomkål med saffran

Klassisk lammstek

Apelsinkyckling