Citronsnittar

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Cirka 60 kakor:

200 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl sirap

finrivet skal av 2 citroner

saft av 1/2 citron

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm äkta vaniljpulver

 

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap poröst i en bunke. Vispa ner skal och saft av citron. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Knåda ihop väl.

Rulla ut sex längder, ca 2 cm i diameter. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till längderna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 11-14 min. tills de har fått lite färg. Skär sedan i sneda snittar. Låt kallna.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Smaksätt även snittarna med 1 tsk mald ingefära.

Här kan du behöva:
Här kan du behöva:
Zestjärn:

Fler Härliga Recept

Havrekakor med variation

Sallad på burk

Currykyckling med gula ärter

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Chokladkolapaj

Spaghetti med linsbolognese

Senapssill med twist

Linguine med kalvfrikadeller

Vårsallad

Potatisbullar med rårörda lingon

Apelsin i rödbetslag

Bakad sötpotatis

Crostinis med getost & sparris

Påsktårta

Grillbröd med löjromstopping

Apelsinsallad