Citronsnittar

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Cirka 60 kakor:

200 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl sirap

finrivet skal av 2 citroner

saft av 1/2 citron

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm äkta vaniljpulver

 

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap poröst i en bunke. Vispa ner skal och saft av citron. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Knåda ihop väl.

Rulla ut sex längder, ca 2 cm i diameter. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till längderna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 11-14 min. tills de har fått lite färg. Skär sedan i sneda snittar. Låt kallna.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Smaksätt även snittarna med 1 tsk mald ingefära.

Här kan du behöva:
Här kan du behöva:
Zestjärn:

Fler Härliga Recept

Lövbiff med varm bönsallad

Höstspöken

Blodapelsinsorbet

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Havrekakor med variation

Apelsinsallad med passion

Små polkamaränger

Bakad fänkål med clementin

Glutenfri smulpaj

Klar löksill med äpple

Havrepannkakor

Torta di Nonna

Saffranssnurror

Chokladtårta med praliné

Smart potatissallad

Morots- och ärtbollar