Citronsnittar

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Cirka 60 kakor:

200 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl sirap

finrivet skal av 2 citroner

saft av 1/2 citron

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm äkta vaniljpulver

 

Knapriga snittar är bland det bästa jag vet. Citron, ingefära, choklad… Kan inte välja! Här är ett recept med citron i degen.

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör, socker och sirap poröst i en bunke. Vispa ner skal och saft av citron. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Knåda ihop väl.

Rulla ut sex längder, ca 2 cm i diameter. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till längderna med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i 11-14 min. tills de har fått lite färg. Skär sedan i sneda snittar. Låt kallna.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Smaksätt även snittarna med 1 tsk mald ingefära.

Här kan du behöva:
Här kan du behöva:
Zestjärn:

Fler Härliga Recept

Klar citronsill

Rostade morötter med vispad feta

Grönsaker med ärtdipp

Paj med torkad frukt

Lax med forellrom

Quinoabiffar med avokadokräm

Rosépepparsill

Vårsallad med couscous

Klassisk lammstek

Salmalax med srirachamajonnäs

Gnocchi med grönkål

Chokladglassandwich med kolabottnar

Chokladtårta med praliné

Glutenfri smulpaj

Potatisbullar med rårörda lingon

Spaghetti med linsbolognese