Pavlovakrans

Kanske vackraste påskdesserten? Frasig maräng toppas med len grädde och syrlig curd känns vårlikt. Tänk på att även om den inte tar så mycket tid i anspråk att baka, så ska den vila i ett par timmar i ugnen innan den är klar.

8 personer:

5 äggvitor

3 dl strösocker

1 1/2 msk maizena majsstärkelse

1 tsk citronsaft

Fyllning

2 dl vispgrädde, gärna syrad grädde

1 krm äkta vaniljpulver

1 dl citroncurd

vallmofrön

florsocker

Kanske vackraste påskdesserten? Frasig maräng toppas med len grädde och syrlig curd känns vårlikt. Tänk på att även om den inte tar så mycket tid i anspråk att baka, så ska den vila i ett par timmar i ugnen innan den är klar.

Sätt ugnen på 200°. Smörj ett bakplåtspapper och pudra lätt med maizena. Markera en stor ring på pappret. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast, vitt skum. Tillsätt socker, lite i taget och vispa till en tjock, seg smet. Det ska bildas fasta”toppar”. Vispa ner maizena och citronsaft. Klicka ut åtta klickar av smeten i ringen, så det bildas en krans. Ställ in i nedre delen av ugnen. Sänk värmen direkt till 125°. Grädda i cirka 50 minuter. Marängen ska vara hård på toppen och fortfarande seg inuti. Stäng av ugnen, gör en glipa med t ex en träslev, och låt den stå kvar i ugnen i ett par timmar, eller gärna över natten. Vispa grädden med vaniljpulver. Klicka i grädde och citroncurd vid servering. Strö över vallmofrö. Pudra över florsocker.

Foto: Lina Eriksson

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Klar löksill med äpple

Cheesecake med hasselnöt

Vallmofrökaka

Torta di Nonna

Apelsinsallad med passion

Rödbetsrutor med citronfrosting

Köttbullar med sommarörter

No bake cheesecake

Saffranssnurror

No bake mangocheesecake

Krämig äggsallad

Citronsnittar

Morot- och grapesallad

Sojabönsröra

Lax med forellrom

Vit sparrissoppa