Görn Smoothie

Kanske vackraste påskdesserten? Frasig maräng toppas med len grädde och syrlig curd känns vårlikt. Tänk på att även om den inte tar så mycket tid i anspråk att baka, så ska den vila i ett par timmar i ugnen innan den är klar.

8 personer:

5 äggvitor

3 dl strösocker

1 1/2 msk maizena majsstärkelse

1 tsk citronsaft

Fyllning

2 dl vispgrädde, gärna syrad grädde

1 krm äkta vaniljpulver

1 dl citroncurd

vallmofrön

florsocker

Kanske vackraste påskdesserten? Frasig maräng toppas med len grädde och syrlig curd känns vårlikt. Tänk på att även om den inte tar så mycket tid i anspråk att baka, så ska den vila i ett par timmar i ugnen innan den är klar.

Sätt ugnen på 200°. Smörj ett bakplåtspapper och pudra lätt med maizena. Markera en stor ring på pappret. Vispa äggvitorna till ett riktigt fast, vitt skum. Tillsätt socker, lite i taget och vispa till en tjock, seg smet. Det ska bildas fasta”toppar”. Vispa ner maizena och citronsaft. Klicka ut åtta klickar av smeten i ringen, så det bildas en krans. Ställ in i nedre delen av ugnen. Sänk värmen direkt till 125°. Grädda i cirka 50 minuter. Marängen ska vara hård på toppen och fortfarande seg inuti. Stäng av ugnen, gör en glipa med t ex en träslev, och låt den stå kvar i ugnen i ett par timmar, eller gärna över natten. Vispa grädden med vaniljpulver. Klicka i grädde och citroncurd vid servering. Strö över vallmofrö. Pudra över florsocker.

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Tomatgratäng med fetaost

Supergrön soppa

Brödpaket med sojafärs

Crostinis med getost & sparris

Höstspöken

Currysill med äpple

Lövbiff med varm bönsallad

Zucchinispaghetti

Pasta med broccolipesto

Klar fänkålssill med ingefära

Citronpaj med Italiensk maräng

Sallad på burk

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Grönsaksrisotto

Variation på julgröt

Grillbröd med löjromstopping