Havrekex

Bra kex när man blir sugen på något. De är mer salta än söta. Har du inte havremjöl hemma så gör du det enkelt själv genom att mixa havregryn till ett fint pulver.

Cirka 20 kex:

3 dl havremjöl

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1/2 tsk bakpulver

3 msk honung

1 dl rapsolja

1/2 dl kallt vatten

Bra kex när man blir sugen på något. De är mer salta än söta. Har du inte havremjöl hemma så gör du det enkelt själv genom att mixa havregryn till ett fint pulver.

Sätt ugnen på 175°. Blanda havremjöl, vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt honung, rapsolja och vatten. Rör ihop till en deg med till exempel en träslev.Ta upp och knåda degen slät på köksbänken. Kavla ut den ca 1/2 cm tjock och stansa ut kex med en form eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg kexen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga några hål meden gaffel. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter tills de har fått lite färg. Låt svalna på plåten.

Tips!

Förvara kexen i en burk med tättslutande lock så håller de sig bra.

Fler Härliga Recept

Viltstek & gratäng

Vårsallad

Pestobakad lax

Senapssill med twist

Morotsbröd

Baba ganouj

Pasta med broccolipesto

Bondpaj med broccoli

Sallad på burk

Sega chokladcookies

Ramen

Päronkaka upp och ner

Citronsnittar

Vit sparris med brynt kaprissmör

Quinotto med späda skott

Hallonkvarg med crunch