Hallonkvarg med crunch

Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.

2 portioner:

250 g kvarg (ca 1 %)

1 dl mild yoghurt naturell

1 krm äkta vaniljfrön

2 dl tinade hallon

Crunchy topping:

1 dl pumpafrön

3 dl havregryn

2 msk linfrö

1 krm salt

2 msk rumsvarmt smör

2 msk flytande honung

1 dl quinoapuffar

Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.

Crunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser utom quinoapuffar väl. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 12-15 min tills den har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna. Blanda i quinoapuffarna. Blanda kvarg, yoghurt och vaniljfrön väl. Rör ner hallonen lite slarvigt. Servera kvargen med crunch.

Tips!

Servera gärna med bipollen att strö över. Fullproppat med bland annat järn.

 

Servera yoghurten i vida koppar.
Servera yoghurten i vida koppar.

Fler Härliga Recept

Varma citrusoliver

Zucchinipytt med tofu

Brödpaket med sojafärs

Havrepannkakor

Ugnspannkaka

Nyponsoppa

Grytbröd

Quinoabiffar med avokadokräm

Spaghetti med linsbolognese

Vårsallad med couscous

Havregröt på två vis

Salmalax med srirachamajonnäs

hallonkräm

Quinotto med späda skott

Apelsin i rödbetslag

Sallad på burk