Hallonkvarg med crunch

Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.

2 portioner:

250 g kvarg (ca 1 %)

1 dl mild yoghurt naturell

1 krm äkta vaniljfrön

2 dl tinade hallon

Crunchy topping:

1 dl pumpafrön

3 dl havregryn

2 msk linfrö

1 krm salt

2 msk rumsvarmt smör

2 msk flytande honung

1 dl quinoapuffar

Hallonkvargen räcker till 2 personer, medan toppingen är en större sats så att man har en längre tid.

Crunch: Sätt ugnen på 175°. Nyp ihop alla ingredienser utom quinoapuffar väl. Bred ut blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 12-15 min tills den har fått fin färg, rör gärna om en gång under rostningen. Låt svalna. Blanda i quinoapuffarna. Blanda kvarg, yoghurt och vaniljfrön väl. Rör ner hallonen lite slarvigt. Servera kvargen med crunch.

Tips!

Servera gärna med bipollen att strö över. Fullproppat med bland annat järn.

 

Servera yoghurten i vida koppar.
Servera yoghurten i vida koppar.

Fler Härliga Recept

hallonkräm

Apelsinsallad

Nyttiga nötrutor

Misobakade auberginer

Salmalax med srirachamajonnäs

Quinotto med späda skott

Spenatomelett i ugn

Rödbetsplättar med pestoklick

Ugnspannkaka

Grytbröd

Baba ganouj

Fattiga riddare

Rotfruktssoppa

Vårsallad med couscous

Morots- och ärtbollar

Grönsaker med ärtdipp