Bakad sötpotatis

Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.

4 portioner:

4 sötpotatisar

Toppings:

Någon sjysst råkost & enklick keso

Tärnad tofu och vitlöksfrästgrönkål

Riven ost och lite strimlad skinka eller salami

Tångkaviar och gräddfil

Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.

Sätt ugnen på 225° Läggsötpotatisen i en ugnssäker form. Baka dem mjuka i mitten av ugnen i ca 50 min.Servera med valfria tillbehör.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips!

Tångkaviar är ett mycket gott vegetabiliskt alternativ till fiskkaviar. Den finns i fiskhyllan i butik.

Receptet från Eat Good!
Receptet från Eat Good!

Fler Härliga Recept

Polenta med tomat- och svampsås

Blåbärsglasstårta

Rödbetsplättar med pestoklick

Auberginegryta med svartkål

Havrekakor med kardemumma

Köttbullar med sommarörter

Lasagne med kronärtskocka

Apelsinsallad med fänkål

Kokta ägg med romröra

Tabboulet med rödbetor

Sallader

Sotade lökar

Morots- och ärtbollar

Bakad rotselleri

Falafelbiffar med rödbeta

Lammfärspytt i ugn