Bakad sötpotatis

Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.

4 portioner:

4 sötpotatisar

Toppings:

Någon sjysst råkost & enklick keso

Tärnad tofu och vitlöksfrästgrönkål

Riven ost och lite strimlad skinka eller salami

Tångkaviar och gräddfil

Ett bra sätt att använda upp grejer som finns hemma i kylen är att baka potatisar att fylla. Sötpotatis eller vanliga potatisar. Använd rester som ostskalkar att riva, tomatslattar att hacka osv.. Det finns helt säkert mer än du tror om du dyker in tillräckligt djupt i kylskåpet.

Sätt ugnen på 225° Läggsötpotatisen i en ugnssäker form. Baka dem mjuka i mitten av ugnen i ca 50 min.Servera med valfria tillbehör.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Tips!

Tångkaviar är ett mycket gott vegetabiliskt alternativ till fiskkaviar. Den finns i fiskhyllan i butik.

Receptet från Eat Good!
Receptet från Eat Good!

Fler Härliga Recept

Lasagne med kronärtskocka

Supergrön soppa

Rostade morötter med vispad feta

Lammfärspytt i ugn

Späd sparrissallad med majovinägrette

Lövbiff med varm bönsallad

Grönsaker med ärtdipp

Brieflarn med zucchini

Majskolvar

Blåbärsglasstårta

Nudlar med viltskav

Bakad sötpotatis

Bakad rotselleri

Ricottaplättar med spenat

Apelsinsallad

Mozzarella & blodapelsin