Eton Mess

Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.

4 rejäla portioner:

1 liter jordgubbar

3 dl vispgrädde

15-20 maränger

Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.

Skölj och noppa jordgubbarna. Mixa eventuellt 1/3 till en slät sås (valfritt). Vispa grädden ljus, lätt och luftig. Krossa marängerna grovt.
Varva allt på ett fat. Droppa sist över jordgubbsmixet. Enkelt va!?

Tips!

Gör desserten i portionsglas.

Fler Härliga Recept

Spansk tortilla

Rabarberflarn till många

Bondpaj med broccoli

Karamelläpplen

Lövbiff med varm bönsallad

One Pot ärtpasta

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Morots- och ärtbollar

Quinoabiffar med avokadokräm

Bakad sötpotatis

Currykyckling med gula ärter

Glöggtiramisu

Rödbetsplättar med pestoklick

Grillade nektariner med muscovadosås

Marinerade flädergubbar

Pärlande julfrukt