Eton Mess

Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.

4 rejäla portioner:

1 liter jordgubbar

3 dl vispgrädde

15-20 maränger

Eton Mess. Kanske det enklaste och godaste som finns! Denna dessert tillagades på Eton collage redan i slutet av 1800-talet när eleverna hade cricketmatch. I England är det en riktig klassiker, som görs i otaliga varianter. Med banan, med nötter osv... Ibland vispar jag ner lite crème fraiche för att få upp mer syra. Och lite mortlade kardemummakärnor eller myntablad på toppen är också fint. Jag mixar en del av jordgubbarna till en slät sås, det är naturligtvis helt valfritt.

Skölj och noppa jordgubbarna. Mixa eventuellt 1/3 till en slät sås (valfritt). Vispa grädden ljus, lätt och luftig. Krossa marängerna grovt.
Varva allt på ett fat. Droppa sist över jordgubbsmixet. Enkelt va!?

Tips!

Gör desserten i portionsglas.

Fler Härliga Recept

Chokladgranar

Citronsnittar

Lövbiff med varm bönsallad

Apelsinsallad

Köttbullar med sommarörter

Auberginecurry

Pärlande julfrukt

Variation på julgröt

Glöggsangria

Påsktårta

Tomatgryta med aubergine

Spansk tortilla

Torsk med brynt kaprissmör

Tomatpaj

Apelsinkyckling

Muffinspannkakor