Burritos med chipotle

För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.

4 portioner:

8 små tortillabröd

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk neutral raps- eller majsolja

400 g nötfärs eller sojafärs

150 färskost naturell

1/2 dl ajvar relish (mild)

1 tsk salt

150 g riven ost, t ex Västerbotten

Chipotledressing:

10 soltorkade tomater i olja

2 tsk chipotlepasta

1-2 tsk vitvins- eller äppelcidervinäger

1 tsk honung

1 dl majonnäs av god kvalité, t ex Hellmann´s

1 dl tjock yoghurt, t ex Turkisk

ca 1/2 tsk salt

Till servering:

fintärnade tomater

färsk koriander

För den som vill variera den vanliga fredagstaco´n eller för en helt sjysst middag närhelst under veckan. Här kan man välja färs själv. Nöt-, soja- eller quornfärs.

Grovhacka tomaterna till dressingen. Mixa ihop alla ingredienser väl, den ska bli helt slät. Låt mogna i kyl en stund. Smaka av sälta, syra och hetta. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i olja i en rymlig panna. Dra åt sidan. Bryn valfri färs i olja och tillsätt sedan i pannan med lök. Rör i färskost och ajvar. Salta. Rör i ca 2/3 av osten. Fördela färsen i en sträng mitt på tortillabröden. Rulla ihop till täta rullar och lägg i en form. Strö över resten av osten. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med dressing, tomathack och koriander.

 Foto: Lina Eriksson

 

 

 

 

 

Byt grönsaker!

Vi vill ju leva hållbart och ta till vara det som finns i kylen, eller hur? Byt ut tillbehören efter vad som finns hemma.

Smart till alla tillbehör:
Smart till alla tillbehör:

Fler Härliga Recept

Crostinis med getost & sparris

Parisare

Lasagne med kronärtskocka

Blomkål med saffran

One Pot ärtpasta

Frasiga palsternackor

Baguetter med ost och basilika

Soppa med jordärtskocka

Sparrisburgare

Sparrispizza med jordärtskocka

Tomatpaj

Rotfruktssoppa

Fylld savoykål

Tomatpasta i långpanna

Spaghetti med linsbolognese

Boeuf Bourgignon på vildsvin