Zucchinifritters

Frasiga på utsidan och krämigt lena på insidan. Dessa har tydlig smak av citron, men det kan man testa att byta ut mot till exempel dill eller mynta.

Cirka 4 personer:

 

2 zucchini

1 vitlöksklyfta

finrivet skal av 1 citron

1 dl vetemjöl (eller rismjöl)

2 ägg

2 dl finriven ost, ev grekisk hårdost, annars en annan smakrik ost

cirka 2 dl pankoströbröd

ca 3 dl neutral raps- eller majsolja

Frasiga på utsidan och krämigt lena på insidan. Dessa har tydlig smak av citron, men det kan man testa att byta ut mot till exempel dill eller mynta.

Skär bort ändarna på zucchinin, riv den grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg den på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter. Krama ur zucchinin mycket väl och lägg över i en rymlig bunke. Riv i vitlöken.Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig.

Forma stora ”kluttar” och vänd i panko.

Fritera dem i olja i en panna i 2-3 min. tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.

Bra flottyrslev:
Bra flottyrslev:

Fler Härliga Recept

Caesarsallad med grillad kål

Ugnspannkaka

Kikärtsfritters med tillbehör

Senapsslungad brysselkål

Auberginer med tomatbönor

Apelsinsallad med fänkål

Muffinspannkakor

Sotade lökar

Rågrillad sparris

Kokta ägg med romröra

Tomatpaj

Vit sparris med brynt kaprissmör

Morots- och ärtbollar

Sjyssta rårakor

Zucchinispaghetti

Kronärtskockor med kryddolja