Tacotillbehör

Ett par goda tillbehör till din tacomiddag som kanske inte är de man gör varje dag. Det är ju kul med lite variation!

Krämig majssalsa:

200 g majskorn, frysta eller från burk

2 dl crème fraiche

100 g riven cheddarost

ev lite cayennepeppar

salt och peppar

 

Marinerad paprika:

3 röda paprikor

1/2 tsk hel spiskummin

1 vitlöksklyfta

1 stjälk blekselleri

bladpersilja

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

flingsalt och svartpeppar

 

Svart böncrème:

1 förp. svarta bönor (ca 300 g)

2 msk matyoghurt eller gräddfil

finrivet skal och saft av 1 lime

2 msk finhackad persilja

salt och peppar

Ett par goda tillbehör till din tacomiddag som kanske inte är de man gör varje dag. Det är ju kul med lite variation!

Majssalsa: Häll av majskornen (om de är från burk), klappa de lätt med hushållspapper. Rosta majskornen i en stekpanna tills de får lite färg. Tillsätt crème fraiche och låt det puttra ihop i ca 1 minut. Rör ner osten. Smaka av med salt och peppar. Pudra gärna över lite cayennepeppar.

Marinerad paprika: Sätt ugnen på 250°. Halvera paprikorna och ta bort kärnhusen. Lägg dem med kupiga sidan uppåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Baka paprikahalvorna mitt i ugnen i 10-20 minuter tills skalet börjar svartna. Lägg över i en bunke och täck med plastfilm i ca 5 minuter, då lossnar skalet enkelt. Dra bort skalet från paprikorna och skär dem i strimlor. Lägg dem på ett fat. Salta och peppra. Rosta spiskummin i en torr, het panna tills de börjar ”poppa” i pannan. Strö dem över paprikan. Skalao ch skiva vitlöken tunt. Skär bleksellerin i tunna stickor. Strö allt över paprikorna. Ringla över olja och vinäger.

Crème på svarta bönor: Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem. Mixa till en slät crème med matyoghurt, limeskal och limesaft. Rör i persiljan. Salta och peppra.  

 

Foto: Lina Eriksson

Fler Härliga Recept

Sparrispizza med jordärtskocka

Morot- och grapesallad

Ugnspannkaka

Polenta med tomat- och svampsås

Baguetter med ost och basilika

Apelsinsallad med passion

Smart potatissallad

Auberginecurry

Grillad gurka med silkestofu

Gnocchi med grönkål

Spaghetti med linsbolognese

Rödbetsplättar med pestoklick

Äppelsmulpaj med lingon

Crostinis med getost & sparris

Ägg i tomatsås

Kikärtsfritters med tillbehör