Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Fler Härliga Recept

Blomkål med saffran

Muffinspannkakor

Fyllda frallor

Variation på julgröt

Klar citronsill

Äppelsmulpaj med lingon

Zucchinipytt med tofu

Vårsallad

Smart potatissallad

Lingonpäron

Vit sparris med brynt kaprissmör

Saffranssnurror

Polenta med tomat- och svampsås

Sojabönsröra

Bakad sötpotatis

Spaghetti med linsbolognese