Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Till olja & vinäger:
Till olja & vinäger:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Potatis- och purjofritters

Fyllda portobellosvampar

Gnocchi med grönkål

Vit sparris med brynt kaprissmör

Klar löksill med äpple

Frasiga apelsinlängder med mandel

Caesarsallad med grillad kål

Mandelkaka med citron

Kryddkringlor

Chokladkolor med flingsalt

Kikärtsfritters med tillbehör

Pasta med broccolipesto

Baba ganouj

Mangold med mandlar

Köttbullar med sommarörter

Blodapelsinsorbet