Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Fler Härliga Recept

Grönkåls-cheesecake

Rödbetsplättar med pestoklick

Öppen lasagne

Chokladpannacottapaj

Veteotto

Äppelsmulpaj med lingon

Bakad sötpotatis

Sallad på burk

Zucchinipytt med tofu

Palsternacks-gratäng

Smart potatissallad

Kryddkringlor

Sojabönsröra

Vallmofrökaka

Grönkålsform

Brieflarn med zucchini