Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Lasagne med kronärtskocka

Chokladtårta med praliné

Baba ganouj

Apelsinsallad

Inbakad fetaost

Grönkåls-cheesecake

Spansk tortilla

Crostinis med getost & sparris

Couscous med betor

Grönsaksrisotto

Grönsaker med ärtdipp

Tomatgryta med aubergine

Quinoabiffar med avokadokräm

Brieflarn med zucchini

Vårsallad