Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Till olja & vinäger:
Till olja & vinäger:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Misobakade auberginer

Senapsslungad brysselkål

Bakad blomkål med kryddsmör

Havrekakor med kardemumma

Pasta med broccolipesto

Quinotto med späda skott

Quinoabiffar med avokadokräm

Mandelkaka med citron

Bakad fänkål med clementin

Klar löksill med äpple

Bakad sötpotatis

Tomatgryta med aubergine

Apelsin i rödbetslag

Eton Mess apelsin

Auberginer med tomatbönor

Frasiga dadelstänger