Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Fler Härliga Recept

Svampburgare

Zucchinipytt med tofu

Sparrispizza med jordärtskocka

Tomatgratäng med fetaost

Klar löksill med äpple

Soppa med jordärtskocka

Sparrisburgare

Ricottaplättar med spenat

Tomatpaj

Rotfruktssoppa

Mozzarella & blodapelsin

Tomatgryta med aubergine

Bakad sötpotatis

Morot- och grapesallad

Grönsaker med ärtdipp

Glöggtiramisu