Apelsinsallad med fänkål

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Cirka 4 portioner:

1 dl hasselnötter

1 fänkål

1 rödlök

5 apelsiner

1/2 dl grovhackad bladpersilja

1/2 dl olivolja

2 tsk äppelcidervinäger

Krispigt, knaprigt och syrligt frisk. Och sen är den ju vacker att titta på också..

Rosta hasselnötterna i en torr, het panna tills de börjar få fin färg. Häll över på en kökshandduk och gnugga bort skalet.

Skiva fänkålen så tunt som möjligt. Skala och skiva rödlöken tunt. Krama försiktigt in olja, vinäger, salt och peppar.

Skär bort skalet från apelsinerna och skiva dem. Lägg på ett uppläggningsfat. Fördela fänkålsblandningen på apelsinerna. Toppa med hasselnötter.

Byt nötter!

Valnötter är minst lika gott här. Variera och testa.

Fler Härliga Recept

Zucchinispaghetti

Baba ganouj

Potatis- och purjofritters

Muffinspannkakor

Supergrön soppa

Fylld savoykål

Spaghetti bolognese vego style

Ljummen grapesallad

Köttbullar med sommarörter

Brieflarn med zucchini

Senapssill med twist

Apelsinsallad

Spenat- och tomatris

Brödpaket med sojafärs

Ägg i tomatsås

Crostinis med getost & sparris