Grillad halloumisallad

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

4 portioner:

400 g kokt matvete

1 röd paprika

1/2 zucchini, gärna gul

2 halloumiostar

2 msk olivolja

cirka 125 g broccoli

1/2 dl blad av färsk oregano

salt och svartpeppar

Balsamicovinägrette:

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

Skölj matvetet och låt rinna av väl. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva zucchinin. Skiva halloumiostarna. Pensla allt med lite olja. Grilla allt, lite i taget, på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Pensla broccolin. Grilla den på indirekt värme i 5-10 minuter. Rör ihop vinägretten. Riv i vitlöken. Skär alla grönsaker och osten i små bitar, lägg i en serveringsskål. Blanda ner matvete, oregano och vinägrette väl. Salta och peppra.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Sotade lökar

Råkostsallad

Majskolvar

Grillade nektariner med muscovadosås

Bakad fänkål med clementin

Vårsallad med couscous

Potatissallad med saffran

Mangold med mandlar

Grönsaker med ärtdipp

Bitterljuv citrussallad

Baba ganouj

Smart potatissallad

Farrosallad med libakrutonger

Späd sparrissallad med majovinägrette

Vårsallad

Sallad på burk