Grillad halloumisallad

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

4 portioner:

400 g kokt matvete

1 röd paprika

1/2 zucchini, gärna gul

2 halloumiostar

2 msk olivolja

cirka 125 g broccoli

1/2 dl blad av färsk oregano

salt och svartpeppar

Balsamicovinägrette:

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

Skölj matvetet och låt rinna av väl. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva zucchinin. Skiva halloumiostarna. Pensla allt med lite olja. Grilla allt, lite i taget, på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Pensla broccolin. Grilla den på indirekt värme i 5-10 minuter. Rör ihop vinägretten. Riv i vitlöken. Skär alla grönsaker och osten i små bitar, lägg i en serveringsskål. Blanda ner matvete, oregano och vinägrette väl. Salta och peppra.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Pärlande julfrukt

Viltstek & gratäng

Vit sparris med brynt kaprissmör

Grönsaker med ärtdipp

Blåbärsglasstårta

Tomatgratäng med fetaost

Varma citrusoliver

Quinoabiffar med avokadokräm

Linguine med kalvfrikadeller

Glöggtiramisu

Fiskcurry

Lingonpäron

Fylld savoykål

Spaghetti bolognese vego style

Ankbröst med tryffelsky

No bake mangocheesecake