Grillad halloumisallad

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

4 portioner:

400 g kokt matvete

1 röd paprika

1/2 zucchini, gärna gul

2 halloumiostar

2 msk olivolja

cirka 125 g broccoli

1/2 dl blad av färsk oregano

salt och svartpeppar

Balsamicovinägrette:

1/2 dl olivolja

1 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

En matig ”allt-i-ett” sallad lika god att äta ljummen och nylagad, som att ta med på picknick. Grillad gemsallad är gott att servera till. Tid: 30 minuter varav 10 minuter på grill (direkt och indirekt grillning)

Skölj matvetet och låt rinna av väl. Halvera och kärna ur paprikan. Skiva zucchinin. Skiva halloumiostarna. Pensla allt med lite olja. Grilla allt, lite i taget, på direkt värme i ett par minuter på varje sida. Pensla broccolin. Grilla den på indirekt värme i 5-10 minuter. Rör ihop vinägretten. Riv i vitlöken. Skär alla grönsaker och osten i små bitar, lägg i en serveringsskål. Blanda ner matvete, oregano och vinägrette väl. Salta och peppra.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Asiatisk sesamlax

Bitterljuv citrussallad

Lammfärspytt i ugn

Enkel rabarberpaj

Bakad rotselleri

Exotisk champagnefrukt

Parisare

Chokladgranar

Pestobakad lax

Rödbetsrutor med citronfrosting

Grönsaker med ärtdipp

Lövbiff med varm bönsallad

Sparrispaj med kronärtskocka

No bake mangocheesecake

Rödkål med enbär och feta

Pasta med broccolipesto