En vacker och fräsch sallad där mycket går enkelt att förbereda. Farro är en av världens äldsta vetesorter som är jättegod och enkel att koka hel till salladen.
Cirka 4 portioner:
2 pitabröd, helst tunna libabröd
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
flingsalt
lite färsk timjan, gärna backtimjan
2 krm rökt paprikapulver
250 g farro eller helt matvete
2 knippe rädisor, gärna avlånga
ca 70 g sköljd babyspenat
saft av citron
flingsalt
En vacker och fräsch sallad där mycket går enkelt att förbereda. Farro är en av världens äldsta vetesorter som är jättegod och enkel att koka hel till salladen.
Sätt ugnen på 200°. Riv eller hacka vitlöksklyftan och rör ihop med olja, flingsalt, timjan och paprikapulver. Bryt bröden i grova bitar direkt på en plåt. Pensla med kryddoljan. Rosta i mitten av ugnen tills de börjar få gyllene färg i 5-10 minuter. Låt svalna på plåten. Koka farro eller matvete enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Ansa och skölj rädisorna. Hit går det bra att förbereda en dag i förväg.
Fortsättning, eller dag 2 om den förbereds: Häll ut spenaten på ett serveringsfat. Strö över farro. Ringla överlite olivolja och citronsaft. Toppa med pitakrutonger och rädisor. Strö över lite flingsalt.
Tips!
Pitakrutongerna är även jättegoda som snacks.