Couscous med betor

En stor, varm couscous som räcker till cirka åtta personer. Den passar verkligt bra till apelsinkycklingen (se länk längre ner på sidan). Förbered det mesta till salladen och gör sedan det sista medan kycklingen står i ugnen. Det går även bra att servera den kall om man vill förbereda allt i god tid.

Cirka 8 portioner:

1 kg gulbetor

ca 10 torkade aprikoser

1 vitlöksklyfta

1 dl olivolja

saften av 1 stor citron

2 dl granatäppelkärnor

3 dl couscous

1 kruka färsk basilika

En stor, varm couscous som räcker till cirka åtta personer. Den passar verkligt bra till apelsinkycklingen (se länk längre ner på sidan). Förbered det mesta till salladen och gör sedan det sista medan kycklingen står i ugnen. Det går även bra att servera den kall om man vill förbereda allt i god tid.

Koka gulbetorna. Skölj under rinnande kallt vatten och dra bort skalet. Strimla aprikoserna. Banka till vitlöksklyftan väl och gnugga den sedan mot insidan av en salladsskål. Tillsätt olja och citronsaft. Salta och peppra. Klyfta gulbetorna och lägg i salladsskålen med aprikoser. Hit går det bra att förbereda.

Strax före servering (när kycklingen är i ugnen); tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner couscous, granatäppelkärnor och basilika väl i salladsskålen. Vänd runt väl. Tillsätt mer olja eller citronsaft om den är torr. Smaka av sältan.

Foto: Lina Eriksson

Servera ur panna:
Servera ur panna:
Getost passar fint till.

Fler Härliga Recept

Vårsallad med couscous

Nudlar med viltskav

Sparrisburgare

Aubergine- och tomatgratäng

Inbakad fetaost

Ricottaplättar med spenat

Grillad lättgravad laxsida

Deviled eggs

Apelsinkyckling

Äppelsmulpaj med lingon

Glöggtiramisu

Kyld rabarber- och jordgubbssoppa

Ljummen grapesallad

Köttbullar med sommarörter

Baguetter med ost och basilika

Spaghetti med linsbolognese