Potatisbullar med rårörda lingon

Frasstekta potatisbullar med lingon- Mums! Potatis kan man äta lite då och då. Att blanda i lite morot gör kroppen ännu gladare. ‍Om det finns potatismos kvar från en tidigare middag så kan du följa receptet ovan men öka potatismjölet till 1 dl.

4 portioner

750 g potatis av mjölig sort, t ex King Edward

3 medelstora morötter (250 g)

1 tsk salt + 1/3 tsk till koket

1 ägg

1/2 dl potatismjöl

4dl riven ost, t ex från ostsnuttar

Till stekning:

2 dl pankoströbröd eller vanligt

smör eller rapsolja

 

Rårörda lingon:

3 dl lingon

1 dl råsocker

Till servering:

Tex keso cottage cheese eller en klick matyoghurt

råkostsallad

Frasstekta potatisbullar med lingon- Mums! Potatis kan man äta lite då och då. Att blanda i lite morot gör kroppen ännu gladare. ‍Om det finns potatismos kvar från en tidigare middag så kan du följa receptet ovan men öka potatismjölet till 1 dl.

Skala och skär morötter i bitar- Koka dem mjuka i en kastrull med vatten och 1/3 tsk salt.

Blanda lingon och socker i en bunke. Mosa och rör väl. Fortsätt att röra om flera gånger medan du lagar potatisbullarna, då smälter sockret. Häll av vattnet och låt grönsakerna svalna i 5 minuter. Stöt dem väl med potatisstöt. Tillsätt 1 tsk salt, ägg, potatismjöl och riven ost. Blanda ihop väl. Forma åtta biffar. Vänd dem i panko eller vanligt ströbröd. Stek dem i cirka 3 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Servera med rårörda lingon och tillbehör.

Cool råkost!

Råa grönsaker som behöver tuggas väl är fantastiskt för matsmältningen. Se vad du hittar i kylen. Kanske en bit kål och en palsternacka? Riv och blanda med lite rapsolja, vinäger, salt och peppar. Toppa med solrosfrön.

En bra stekpanna:
En bra stekpanna:
Potatisstöt:

Fler Härliga Recept

Veteotto

Jordgubbstårta

Grillad gurka med silkestofu

Fylld savoykål

Spenatomelett i ugn

Grillad lättgravad laxsida

Bakad rotselleri

Parisare

Sojabönsröra

Pasta med broccolipesto

Morotsbröd

Bakad sötpotatis

Ricottaplättar med spenat

Fyllda portobellosvampar

Auberginecurry

Gnocchi