Parisare

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

4 portioner:

600 g nötfärs

4 skivor lantbröd

smör till stekning

salt och peppar

 

Tillbehör:

stekta ägg

inlagda rödbetor

kapris

sallad

En riktig 70-tals klassiker! Men åh, en sån himlans god och matig, varm macka som tillsammans med en blandad sallad blir till en hel middag.

 Tryck ut färsen väl på bröden, även lite utanför kanterna eftersom färsen krymper när den steks. Salta och peppra. Stek mackorna på medelvärme i smör och olja, först med färsen nedåt, i ca 5 min. Vänd och stek brödet frasigt på undersidan. Servera med stekta ägg, rödbetor, kapris och en blandad sallad.

Foto: Lina Eriksson

God att grilla!

Lägg parisarna på grillen. Eller gör dem klara att ta med på picknick att grilla på utflykten.

ANVÄNDBART HÄR:
ANVÄNDBART HÄR:

Fler Härliga Recept

Torsk med brynt kaprissmör

One Pot ärtpasta

Exotisk champagnefrukt

Fylld savoykål

Frasiga apelsinlängder med mandel

Majskolvar

Apelsinsallad med passion

Äppelsmulpaj med lingon

Fikonkaka med saffran

Bakad rotselleri

Viltstek & gratäng

Ricottaplättar med spenat

Glöggsangria

Grönsaker med ärtdipp

Saffransglass med honungsrostade nötter

Falafelbiffar med rödbeta