Bananglass

Hur kan något som ligger och ser så bedrövligt i fruktskålen bli till något så galet gott? Jo, för att ju brunare bananer desto sötare bananer. Fyll på frysen med skivade bananer vartefter bananer ligga oätna och trista. Här behövs en matberedare. En stavmixer orkar inte riktigt mixa de frysta bananerna. Det fiffiga med matberedaren är också att den slår in luft i glassen samtidigt som den mixar bananerna till len glass.

4 portioner:

4 bruna bananer

Hur kan något som ligger och ser så bedrövligt i fruktskålen bli till något så galet gott? Jo, för att ju brunare bananer desto sötare bananer. Fyll på frysen med skivade bananer vartefter bananer ligga oätna och trista. Här behövs en matberedare. En stavmixer orkar inte riktigt mixa de frysta bananerna. Det fiffiga med matberedaren är också att den slår in luft i glassen samtidigt som den mixar bananerna till len glass.

Skär eller bryt bananerna i små bitar. Frys i minst 4 timmar eller gärna längre. Ta fram dem 10-15 minuter innan du ska göra glassen. Mixa bananerna riktigt släta och luftiga i flera minuter till glass, den är perfekt när den börjar blir riktigt ljus. Stäng av och fös ner glassen från matberedarens sidor flera gånger medan du mixar. Tillsätt ev någon smaksättning. Servera direkt eller fyll i en form att ha i frysen. Frusen glass tinas ca 20 minuter i rumstemperatur.

Smaksätt eventuellt glassen med mortlad kardemumma eller lite skal och saft av apelsin.

Tips!

Toppa gärna med hackade salta jordnötter eller riven mörk choklad.

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Chokladglassandwich med kolabottnar

Bakad rotselleri

Boeuf Bourgignon på vildsvin

Torkade äppelringar

Havrepannkakor

Nyttiga nötrutor

Polenta med tomat- och svampsås

Kaningryta

Apelsinsallad med passion

Morots- och ärtbollar

Äppelsmulpaj med lingon

Bananglass

Auberginecurry

Pärlande julfrukt

Lasagne med kronärtskocka

Fyllda portobellosvampar