Chokladglassandwich med kolabottnar

För den som gillar GB Sandwich, men vill göra en egen variant. Det går ju även att fylla bottnarna med vaniljglass om man vill efterlikna originalet.

Cirka 12 portioner:

100 g mjölkchoklad

4 ägg

2 1/2 dl ljust muscovadosocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1/2 tsk bakpulver

1 krm äkta vaniljpulver

2 krm flingsalt

1/2 liter chokladglass

För den som gillar GB Sandwich, men vill göra en egen variant. Det går ju även att fylla bottnarna med vaniljglass om man vill efterlikna originalet.

 Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blandade torra ingredienserna och rör snabbt ner i äggvispet tillsammans med chokladen.

Bred ut jämnt i en bakplåtspappersklädd form, ca 30x30 cm. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min. Låt kallna. Stjälp upp och dra bort pappret. Halvera kakan och lägg tillbaka i formen, fäst en bit folie eller kartong på sidan som inte har någon kant så det blir tätt. Glassen ska inte kunna rinna ut. Rör eller vispa glassen mjuk. Bred ut på en botten. Lägg på den andra botten. Frys i minst 2 tim. eller gärna över natten. Skär i önskade bitar. Pudra ev med kakao.

 

 

 

 

 

 

 

Variera smaker!

Byt ut mot annan smak på glassen eller rör i t ex hackat Pollygodis, Daimkulor eller annat gott godis i glassmeten.

Fler Härliga Recept

Klar fänkålssill med ingefära

Tomatgratäng med fetaost

Rågpanerad strömming

Linguine med kalvfrikadeller

Grillbröd med löjromstopping

Minsestrone

Chokladgranar

Chokladtårta med praliné

Spaghetti bolognese vego style

Rödbetsrutor med citronfrosting

Höstspöken

Bakad sötpotatis

Majskolvar

Grönkåls-cheesecake

Majskolvar

Grillad halloumisallad