Det här blir en riktigt mustig färssås. Ät den med valfri pasta eller använd som grund till lasagne eller att fylla paprikor med. Dubbla gärna satsen och frys in till flera middagar, men öka då koktiden lite grand.
4 portioner:
300 g fryst sojafärs
1/2 dl olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 stjälkblekselleri
2 msk tomatpuré
1 dl vin (torrt vitt eller rött)
400 g körsbärstomater på burk
2 dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 tsk hackad färsk rosmarin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g spaghetti, vanlig, av durumvete, linspasta eller bönpasta
Till servering:
riven parmesan- eller annan ost
Det här blir en riktigt mustig färssås. Ät den med valfri pasta eller använd som grund till lasagne eller att fylla paprikor med. Dubbla gärna satsen och frys in till flera middagar, men öka då koktiden lite grand.
Bryn sojafärsen i hälften av oljan i en stekpanna. Ställ åt sidan.
Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Halvera sellerin på längden och finhacka den.
Fräs alla grönsaker på svag värme i resten av oljan i en gryta 5–8 minuter. Tillsätt brynt färs, tomatpuré och vin. Låt puttra ihop under omrörning ett par minuter.Tillsätt tomater, vatten, fond och rosmarin. Låt koka under lock cirka 20minuter. Rör om då och då.
Smaka av bolognesen med salt och peppar.
Koka pastan. Blanda väl med såsen. Servera riven parmesan till.
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Välj en ny pastasort!
Linspasta, grönsaksspeghetti eller linsspaghetti.. Valet är ditt!