Spaghetti bolognese vego style

Det här blir en riktigt mustig färssås. Ät den med valfri pasta eller använd som grund till lasagne eller att fylla paprikor med. Dubbla gärna satsen och frys in till flera middagar, men öka då koktiden lite grand.

4 portioner:

300 g fryst sojafärs

1/2 dl olivolja

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 morot

1 stjälkblekselleri

2 msk tomatpuré

1 dl vin (torrt vitt eller rött)

400 g körsbärstomater på burk

2 dl vatten

1 msk koncentrerad kycklingfond

2 tsk hackad färsk rosmarin

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

400 g spaghetti, vanlig, av durumvete, linspasta eller bönpasta

Till servering:

riven parmesan- eller annan ost

Det här blir en riktigt mustig färssås. Ät den med valfri pasta eller använd som grund till lasagne eller att fylla paprikor med. Dubbla gärna satsen och frys in till flera middagar, men öka då koktiden lite grand.

Bryn sojafärsen i hälften av oljan i en stekpanna. Ställ åt sidan.

 Skala och finhacka lök, vitlök och morot. Halvera sellerin på längden och finhacka den.

Fräs alla grönsaker på svag värme i resten av oljan i en gryta 5–8 minuter. Tillsätt brynt färs, tomatpuré och vin. Låt puttra ihop under omrörning ett par minuter.Tillsätt tomater, vatten, fond och rosmarin. Låt koka under lock cirka 20minuter.  Rör om då och då.  

 Smaka av bolognesen med salt och peppar.

 Koka pastan. Blanda väl med såsen. Servera riven parmesan till.

Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Välj en ny pastasort!

Linspasta, grönsaksspeghetti eller linsspaghetti.. Valet är ditt!

Användbart här:
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Halstrad pilgrimsmussla

Torsk med brynt kaprissmör

Quinotto med späda skott

Grillad halloumisallad

Äppelsmulpaj med lingon

Citronpaj med Italiensk maräng

Späd sparrissallad med majovinägrette

Naturbetesgryta

Hallonkvarg med crunch

Veteotto

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Zucchinipytt med tofu

Brieflarn med zucchini

Pärlande julfrukt

Salmalax med srirachamajonnäs

Ankbröst med tryffelsky