Minsestrone

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

4 portioner:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

3 potatisar

1 morot

1 klyfta vitkål (200 g)

3 blad svartkål

1 lagerblad

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

1/2 dl olivolja

1 msk tomatpuré

1 dl torrt vitt vin

14 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 tomater

100 g liten pasta, t ex stelline

1 burk bön- och veteblandning, 400 g (Zeta)

salt och nymalen svartpeppar

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

Skala lök, vitlök, potatis och morot. Finhacka lök och vitlök. Slanta moroten. Skär potatisen i små tärningar. Finstrimla kålen. Fräs grönsakerna med kryddor i oljan i en kastrull. Rör i tomatpuré.Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Skär ett kryss i varje tomat. Doppa dem snabbt i kokande vatten. Dra bort skalet. Skär dem i små bitar och tillsätt i soppan. Låt koka på medelvärme under lock i ca 20 minuter. Koka pastan. Skölj bönblandningen. Tillsätt strax före servering och värm väl. Smaka av väl med salt och peppar.

Gott till soppan:

Knaperstekta fläsktärningar och bruschettas med tapenade.

 

 

Fler Härliga Recept

Äppelpizza & punschglass

Fibergröt med rörda blåbär

Havrekakor med kardemumma

Rödbetsplättar med pestoklick

Smulpaj

Stekta bananer med vispad mascarpone

Fyllda portobellosvampar

Ramen

Linguine med kalvfrikadeller

Minsestrone

Grönkålssoppa

Musseltomatgryta

Zucchinipytt med tofu

Bondpaj med broccoli

One Pot ärtpasta

Apelsinkyckling