Minsestrone

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

4 portioner:

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

3 potatisar

1 morot

1 klyfta vitkål (200 g)

3 blad svartkål

1 lagerblad

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

1/2 dl olivolja

1 msk tomatpuré

1 dl torrt vitt vin

14 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

2 tomater

100 g liten pasta, t ex stelline

1 burk bön- och veteblandning, 400 g (Zeta)

salt och nymalen svartpeppar

Här gäller verkligen regeln att titta djupt in i kylskåpet och passa på att rensa. Det spelar liksom ingen roll att moroten är lite mjuk eller kålen trött. Passa på att använda upp sådant som annars blir för trist att använda i maten.

Skala lök, vitlök, potatis och morot. Finhacka lök och vitlök. Slanta moroten. Skär potatisen i små tärningar. Finstrimla kålen. Fräs grönsakerna med kryddor i oljan i en kastrull. Rör i tomatpuré.Tillsätt vin, vatten och buljongtärningar. Skär ett kryss i varje tomat. Doppa dem snabbt i kokande vatten. Dra bort skalet. Skär dem i små bitar och tillsätt i soppan. Låt koka på medelvärme under lock i ca 20 minuter. Koka pastan. Skölj bönblandningen. Tillsätt strax före servering och värm väl. Smaka av väl med salt och peppar.

Gott till soppan:

Knaperstekta fläsktärningar och bruschettas med tapenade.

 

 

Fler Härliga Recept

Sparrispizza med jordärtskocka

Lövbiff med varm bönsallad

Falafelbiffar med rödbeta

Grillad halloumisallad

Köttbullar med sommarörter

Påsktårta

Passionskaka med frosting

Veteotto

Sparrispaj med kronärtskocka

Lingonpäron

Vårsallad

Auberginecurry

Rödkål med enbär och feta

Majskolvar

Bakad frukt

Linguine med kalvfrikadeller