Svampburgare

Det är ganska många ingredienser, men det mesta har du redan hemma. Råriset kan bytas ut mot samma mängd quinoa eller couscous. Biffarna är ganska lösa när de läggs i pannan, men de drar ihop sig och håller sedan ihop bra. Vill du även baka eget hamburgerbröd så finns länk om du klickar på bilden bredvid. Coleslaw kan även bytas ut mot syrade grönsaker. Väldigt smarrigt till svampsmaken.

4 burgare:

1 dl råris

1 gul lök

1vitlöksklyfta

rapsolja,till stekning

150 g champinjoner

1 tsk hackad färsk timjan

400 g kokta vita bönor, sköljda

1 ägg

1/2 dl potatismjöl

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

pankoströbröd

 

Coleslaw

500 g kål, t ex rödkål och/eller vitkål

3 salladslökar, eller 1 rödlök

1 1/2 dl äkta majonnäs av god kvalitet, t ex Hellman´s

1 tsk äppelcider- eller vitvinsvinäger

salt och peppar

Tillbehör:

4 tjockaskivor cheddarost

4hamburgerbröd, köpta eller separat recept under kategori bröd

skivad tomat,sallad och rostad lök

Det är ganska många ingredienser, men det mesta har du redan hemma. Råriset kan bytas ut mot samma mängd quinoa eller couscous. Biffarna är ganska lösa när de läggs i pannan, men de drar ihop sig och håller sedan ihop bra. Vill du även baka eget hamburgerbröd så finns länk om du klickar på bilden bredvid. Coleslaw kan även bytas ut mot syrade grönsaker. Väldigt smarrigt till svampsmaken.

Koka riset och låt det kallna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja med svamp och timjan på medelvärme 3–4 minuter tills vätskan i svampen dunstat av. Låt svalna. Mixa svampfräs och råris. Tillsätt bönor, ägg, potatismjöl, salt och peppar. Mixa snabbt ihop till en smet. Forma till 4 burgare.Vänd dem i pankoströbrödet. Låt stå kallt i minst 30 minuter. Finstrimla kål och lök, lägg i ett durkslag. Koka upp vatten och häll det över kålen. Låt rinna av väl. Klappa torrt med hushållspapper. Blanda majonnäs och vinäger i en bunke. Krama in i grönsakerna i blandningen. Salta och peppra. Stek burgarna i olja cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd försiktigt och lägg på ost. Stek i ytterligare cirka 3 minuter tills osten börjat smälta. Stek gärna hamburgerbröden frasiga. Servera burgarna med coleslaw och övriga tillbehör.

 

Tips!

Det går bra att förbereda och frysa in burgarna.

Baka egna hamburgerbröd:
Baka egna hamburgerbröd:
Syrat grönt till burgarna?

Fler Härliga Recept

Bananglass

Veteotto

Blåbärsglasstårta

Krispig citronpotatis

Rödbetsplättar med pestoklick

Sjyssta rårakor

Mozzarella & blodapelsin

Viltfärsbullar

Havregröt på två vis

Brödpaket med sojafärs

Grönsaksgryta

Minsestrone

Senapsslungad brysselkål

Spaghetti med linsbolognese

Grönkålsform

Quinotto med späda skott