Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Kikärtsfritters med tillbehör

Aubergine- och tomatgratäng

Palsternacks-gratäng

Smart potatissallad

Sparrispizza med jordärtskocka

Rotfruktssoppa

Kokta ägg med romröra

Supergrön soppa

Sparrisrisotto

Lasagne med kronärtskocka

Sotad manchego

Polenta med tomat- och svampsås

Köttbullar med sommarörter

Spenat- och tomatris

Fyllda frallor

Rosépepparsill