Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Soppa med jordärtskocka

Spenat- och tomatris

Baba ganouj

Majskolvar

Mangold med mandlar

Majskolvar

Bakad sötpotatis

Öppen lasagne

Potatisbullar med rårörda lingon

Sparrispizza med jordärtskocka

Zucchinifritters

Rödkål med enbär och feta

Späd sparrissallad med majovinägrette

Potatis- och purjofritters

Grönsaksrisotto

Rödbetsplättar med pestoklick