Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Spaghetti med linsbolognese

Ricottaplättar med spenat

Bakad blomkål med kryddsmör

Vit sparrissoppa

Varma citrusoliver

Fyllda frallor

Pasta med broccolipesto

Bakad rotselleri

Auberginecurry

Sparrisburgare

Tomatsoppa med ricottagnocchi

Grönkåls-cheesecake

Deviled eggs

Tomatgratäng med fetaost

Rosépepparsill

Vit sparris med brynt kaprissmör