Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Grönkålsform

Apelsinsallad med fänkål

Misobakade auberginer

Senapsslungad brysselkål

Grillad gurka med silkestofu

Pasta med broccolipesto

Morots- och ärtbollar

Valnötskex

Kikärtsfritters med tillbehör

Rågrillad sparris

Falafelbiffar med rödbeta

Brödpaket med sojafärs

Palsternacks-gratäng

Vit sparrissoppa

Couscous med betor

Zucchinifritters