Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Bakad rotselleri

Veteotto

Aubergine- och tomatgratäng

Spansk tortilla

Majskolvar

Quinoabiffar med avokadokräm

Grönkåls-cheesecake

Sparrispizza med jordärtskocka

Spenatomelett i ugn

Supergrön soppa

Zucchinifritters

Varma citrusoliver

Sojabönsröra

Fyllda frallor

Fylld savoykål

Couscous med betor