Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Auberginecurry

Sparrisburgare

Senapsslungad brysselkål

Rosépepparsill

Spenat- och tomatris

Smart potatissallad

Lasagne med kronärtskocka

Rågrillad sparris

Quinoabiffar med avokadokräm

Rotfruktssoppa

Fylld savoykål

Snittar

Polenta med tomat- och svampsås

Blomkål med saffran

Crostinis med getost & sparris

Palsternacks-gratäng