Inbakad fetaost

4 personer:

1 rulle kyld smördeg

1 äkta fetaost (à 150 g)

1 ägg, uppvispat

flytande honung

mynta

ev sesamfrön

Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen. Skär ut en tredjedel av degen och kavla den lätt. Lägg fetaosten på degen. Vik in kanterna på degen och vik över långsidan. Nyp ihop väl. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Nagga med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills den har fått fin färg. Ringla över honung.Toppa med mynta och ev sesamfrön. Servera genast.

 

 

 

Filodeg?

I receptet har jag använt smördeg vilket egentligen är lite fuskigt. Filodeg finns i frysdisken, följ anvisning på förpackningen.

Fler Härliga Recept

Sotade lökar

Ugnspannkaka

Friterade polentasticks

Vit sparrissoppa

Tacotillbehör

Sparrisburgare

Vit sparris med brynt kaprissmör

Tomatpaj

Öppen lasagne

Rågrillad sparris

Caesarsallad med grillad kål

Auberginer med tomatbönor

Morots- och ärtbollar

Gnocchi med grönkål

Sparrispizza med jordärtskocka

Rödbetsplättar med pestoklick