Zucchinispaghetti

Byt ut en del av pastan mot grönsaker. Det är både nyttigt och hållart för miljön. Och så klart gott också! Välj din egen favoritpasta. Är det klassisk spaghetti eller t ex bönpasta? Your choice.

4 portioner:

1 zucchini

2 vitlöksklyftor

1 dl rostade hasselnötter

3 msk olivolja

300 g spaghetti, valfri sort

2 dl frysta ärter

färskriven parmesanost

salt och nymalen svartpeppar

Byt ut en del av pastan mot grönsaker. Det är både nyttigt och hållart för miljön. Och så klart gott också! Välj din egen favoritpasta. Är det klassisk spaghetti eller t ex bönpasta? Your choice.

Ta bort fästet på zucchinin. Gör långa zucchinispaghetti meden grönsakssvarv, eller hyvla långa remsor med osthyvel, lägg dem sedan på varandra och skär på längden till långa remsor. Skala och rivvitlöken. Grovhacka nötterna. Fräs zucchinin väl med vitlöken i olivolja på hög värme i en rymlig panna. Salta och peppra. Tillsätt vitlök och nötter på slutet. Koka pastan i väl saltat vatten, tillsätt ärterna när pastan är precis klar. Lyft över spaghettin direkt från kokvattnet ner i pannan med zucchini. Blanda ihop väl. Servera med riven parmesan.

Foto: Lina Eriksson

Tips!

Rivet citronzest är inte alls dumt att smaksätta pastan med.

Användart här:
Användart här:

Fler Härliga Recept

Blåbärsglasstårta

Caesarsallad med grillad kål

Kronärtskockor med kryddolja

Parisare

Havrepannkakor

Palsternacks-gratäng

Ölkokta blåmusslor

Apelsinsallad med passion

Torta di Nonna

Rödbetsplättar med pestoklick

Supergrön soppa

Lövbiff med varm bönsallad

Aubergine- och tomatgratäng

Bakad rotselleri

Havrekex

Rågpanerad strömming