Spenat- och tomatris

När jag var på yogaresa på Zakynthos åt vi lunch på ett underbart hål i väggen. Då serverades något som liknade detta väldigt mycket.

4 portioner:

1 gul lök

1 vitlöksklyftor

100 g färsk spenat

1/2 dl olivolja

4 dl råris

2 dl passerade tomater

5-7 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

 

Till servering:

blandad grönsallad

När jag var på yogaresa på Zakynthos åt vi lunch på ett underbart hål i väggen. Då serverades något som liknade detta väldigt mycket.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs med hälften av spenaten i olivolja i en rymlig gryta i 2-3 minuter utan att det får färg. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare i ett par minuter. Häll i passerade tomater, grönsaksbuljongtärning och 5 dl av vattnet. Salta och peppra. Låt sjuda på mycket svag värme i 30-40 minuter tills riset är genomkokt (beroende på rissort). Rör ner resten av spenaten. Smaka av och tillsätt eventuellt lite extra vatten om den känns för tjock. Servera direkt.

 

Tips!

Blanda gärna i svarta oliver eller bryt kanske över en bit fetaost vid servering.

Servera gärna med Baba Ganouj!
Servera gärna med Baba Ganouj!
Användbart här:

Fler Härliga Recept

Inbakad fetaost

Morots- och ärtbollar

Fyllda frallor

Vårsallad

Brödpaket med sojafärs

Frasiga palsternackor

Veteotto

Senapsslungad brysselkål

Sojabönsröra

Öppen lasagne

Auberginecurry

Vit sparrissoppa

Spenatomelett i ugn

Ricottaplättar med spenat

Muffinspannkakor

Ugnspannkaka